fbpx

Sorting by

×

Djevojčicu sa srebrnim očima je majka ostavila nakon rođenja: Nitko je nije htio posvojiti, a onda se dogodilo čudo!

Devojčica sa srebrnim očima koja od rođenja ima zdravstvene nedostatke konačno je dobila srećan kraj!

Naime, mala Primrouz rođena je sa kongenitalnim glaukomom zbog čega i ima “srebrne oči”. Ona je slepa a pored toga joj je i sluh oštećen. Na samom rođenju majka ju je ostavila, a lekari nisu vodili mnogo brige o njoj. Živela je u strašnim bolovima puna 23 meseca.

Mesecima je bila u sirotištu, nije mogla da drži glavu uspravno, borila se a nije bilo nikakve nade da će biti usvojena.

Međutim, njena sreća stigla je sa potpuno drugog kraja sveta. U saveznoj američkoj državi Džordžiji, jedna porodica je čekala na nju!

Erin i Kris su za ovu devojčicu saznali putem društvenih mreža a iako su imali svoje dvoje dece i nisu planirali proširenje porodice, ipak su odlučili da je usvoje.

Erin kaže da je godinama unazad imala čudan osećaj, i znala je da će ovaj mali borac doći kod njih.

“Usvojili smo je u januaru 2016. godine, ali ja sam dve godine unazad pre toga plakala jer sam nekako osećala da je ona negde u kolevci i da čeka na nas. Kada sam videla njenu sliku na Fejsbuku, znala sam da je to ona. Ne umem da objasnim kako, ali znala sam da sam zbog nje plakala i znam da je sada tamo gde treba da bude, kod svoje prave kuće”, kaže Erin.

Kad bi joj postavili pitanje zašto je uopšte usvajala bolesno dete, odgovarala je: “A zašto ne bismo?”

“Kada ljudima kažemo da je slepa, obično kažu “Žao mi je”. Nema zbog čega da vam bude žao. Nema ničeg strašnog niti pogrešnog u slepilu”, kaže Kris.

Devojčica još uvek ne govori niti hoda, pa komuniciraju sa njom dodirima.

Svakog dana bore se zajedno s njom. Ali, naučila je da se smeje. I naučila je šta znači imati porodicu.

TVOJA REAKCIJA?