fbpx

Sorting by

×

DOBRO POGLEDAJTE SVOJE TELO: Mesto na kojem imate najviše sala otkriva sve o vašem zdravlju!

Recite nam gde imate najviše sala i okrićemo vam sve o vašem zdravlju

 

Lekari su odavno dokazali da postoji veza između područja na kojima se nakupljanja viška kilograma i nekih bolesti. Prema vrsti figure, moguće je tačno predvidjeti kojim zdravstvenim problemima ste skloni.

Tip figure je u velikoj meri određen genetikom. Međutim, loš način života, prejedanje i fizička neaktivnost izazivaju gojenje. Na osnovu mesta na kojem su kilogrami koncentrisani , možete ustanoviti na koje organe je važno obratiti pažnju.

Salo na stomaku

Ako se višak naslaga nakuplja u ovom području u riziku ste od dijabetesa i srčanih oboljenja. Lekari to objašnjavaju ovako: Mast koja se koncentriše na peritonealne organe, remeti pankreas i zatvara lumene koronarnih arterija.

Nedavno straživanje sa Harvarda je pokazalo da ovo može dovesti i do spazma mišića podkolenice koji izaziva jak bol. Usled nakupljanja sala na ovom delu tela moguće je da se javi i isprekidan san kao i pad raspoloženja.

Salo na leđima

Salo na leđima ili takozvani “spojleri” su najmanje štetni. Naime, taloženje masnih naslaga na ovom delu, u malim količinama, ima prednosti. One proizvode dragocene aminokiseline sprečavajući nakupljanje visceralne masti na jetri i srcu. Održavaju hormonski balans kod žena, omogućavajući im da dugo ostanu zdrave. Ako imate sklonost da se kilogrami uglavnom zadržavaju na ovom mestu, rizik od bolesti je u vašem slučaju minimalan.

Problematični kukovi

U Danskoj su sprovedena istraživanja koja dokazuju da su širi kukovi češći kod pacijenata koji imaju probleme sa kardiovaskularnim sistemom. S druge strane, osobe sa ovom “problematičnom” zonom imaju dobar metabolizam i digestivni trakt.

Velike grudi

Ukoliko se veliki procenat sala zadržava u grudima velika je verovatnoća da ćete imati česte bolove u leđima. Istraživanje je, takođe, pokazalo da ove osobe u većoj meri oboljevaju od dijabetesa tipa 2.

Jaki listovi

Ako primetite da se veća količina sala nakupila na listovima, obavezno se obratite lekaru. Ponekad se edem i stagnacija limfne tečnosti ovako manifestuju u slučaju kardiovaskularnih bolesti i varikoznih vena.

Ovaj simptom je karakterističan i za poremećen protok krvi i začepljenje arterije krvnim ugrušcima.

Salo na rukama

Masne naslage na mišićima ruku ukazuju na nedostatak aktivnosti i “sedeći” način života. Postoji određena istraživanja koja pokazuju da su jake ruke direktan put ka ranoj smrti od posledica fizičke neaktivnosti, srčanih bolesti i moždanog udara.

TVOJA REAKCIJA?