fbpx

Sorting by

×

EVO ŠTA ĆE SE DOGODITI AKO SVAKO VEČE PORED KREVETA STAVITE 3 KRIŠKE LIMUNA: Neverovatno!

Probajte i uverite se koliko je ovaj trik moćan

Sve što treba da uradite je da usečete jedan limun na četiri dela, stavite ga na tanjirić i malo posoliti pa staviti na ormarić kraj kreveta. I tako svake večeri – a rezultat je neverovatan.

Još jednom možemo zaključiti da se priroda pobrinula za sve što nam treba. Pa tako pojedinci spavaju sa posoljenim limunom kraj glave jer im udisanje tog mirisa olakšava neke tegobe.

Prema aromaterapiji, limun nije samo voće, već i magičan sastojak koji može da podstakne fiziološke reakcije u telu. Bogat dragocenim hranljivim materijama, poput vitamina C, A i B, bakrom, manganom, kalcijumom, kalijumom, magnezijumom i moćnim antioksidansima, limun je dobar za kožu i mnoge druge organe.

Štaviše, istraživanje je dokazalo da stavljanje narezanih kriški limuna pored krevet noću može da otkloni probleme s disajnim putevima, da poboljša kvalitet vazduha i san.

limunada, limun
foto: Shutterstock

Zahvaljujući njegovim detoksikacijskim i antibakterijskim svojstvima, limun je prirodni prečišćivač vazduha, i poboljšava njegov kvalitet. Njegov miris smiruje nervni sistem i pomaže u smanjenju osećaja stresa, kao i kod problema sa začepljenim nosom. Miris citrusnog voća otvoriće disajne puteve i pomoći vam da lakše dišete, pa stoga i puno lakše zaspite.

Uz to, udisanje mirisa limuna tokom spavanja može da umanji bol, poput glavobolje i reumatoidnog artritisa, a poznata su i njegova svojstva regulisanja cirkulacije i snižavanja krvnog pritiska, što je takođe naučno dokazano.

 

TVOJA REAKCIJA?