Guverner: Ukrajina izvršila napad u Rusiji, ima poginulih

Jedna osoba je poginula, a tri su ranjene na jugozapadu Rusije u granatiranju iz Ukrajine, objavio je danas ruski guverner pogođene regije.

“U ovom trenutku jedna osoba je izgubila život, preminula je u kolima hitne pomoći, a ima troje ranjenih”, rekao je guverner regije Belgorod Vjačeslav Gladkov u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Inače, generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guterres saopštio je danas da mirovni sporazum ili prekid vatre u Ukrajini trenutno nisu mogući, javlja AP.

  Američka vojska: Rusko napredovanje u Ukrajini je zaustavljeno

Guterres je nakon sastanka sa predsjednikom Austrije Alexanderom Van der Bellenom u Beču rekao da je jasno da “u sadašnjem momentu ne postoje neposredne šanse za mirovni sporazum ili lokalni prekid vatre” i da su UN fokusirale sve diplomatske napore na poboljšanje uslova života civila. On je dodao da UN u saradnji sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta pomažu pri evakuaciji Ukrajinaca iz ratnih područja.

Guterres je rekao i da UN još uvijek mogu “mnogo da učine na polju diplomatije kako bi spasile živote i poboljšale humanitarnu situaciju u sukobu”.

 

TVOJA REAKCIJA?