fbpx

KUPIO AVION, SMESTIO GA U ŠUMU I USELIO SE U NJEGA: Nisam hteo ženu i decu! OVO je moj SAVRŠEN dom! (VIDEO)

On ima sve što mu treba. Prostor za spavanje. Dnevni boravak. Tuš. I to sve, verovali ili ne, u avionu.

Brus Kembel (70) iz Hillsbora, grada na granici s Portlandom, u američkoj državi Oregon, kupio je 1999. godine trup aviona koji je povučen iz upotrebe i od njega napravio neobičnu kuću, koju je smestio u šumu.

On se za taj potez tada odlučio jer nije želeo da upadne u hipoteke.

Naime, za 100.000 dolara kupio je avion – piše u uvodu intervjua koji je urednik i voditelj Notkasta, Rajan Klark, uradio sa Brusom Kembelom.

Kako je rekao, uložio je još 100.000 dolara da avion odvuče u šumu i još 15.000 dolara za njegovu obnovu, prenosi Ripley’s.com.

Brus danas ima 70 godina i živi u Hillsboru, koji je peti po veličini grad u američkoj državi Oregon, koji graniči s područjem Portlanda.

Veliki je zaljubljenik u avione

– Moji roditelji su bili oficiri ratnog vazduhoplovstva i rođen sam ubrzo nakon rata, a u mladosti sam uvek živeo u blizini vazduhoplovnih baza. Tako sam uvek gledao mlazne avione kako vežbaju iznad moje glave i tako sam odlučio da postanem pilot. Bio sam samo privatni pilot, dakle ne pilot mlaznih aviona ili vazdušnih snaga. Inače sam inženjer po struci, a koncept kuće u avioni evoluirao je iz prirode mog života. Ne radi se toliko o tome da sam bio obožavatelj aviona, koliko o tome da su oni deo mog života – odgovorio je Kembel na pitanje o tome kako je uopšte došlo do ideje da se preseli u avion.

– Budući da smo ranije bili deo vazduhoplovnih snaga, putovali smo od baze do baze, jer su oficiri bili obučeni za različitu opremu i imali su posla u različitim bazama. Nakon Drugog svetskog rata i Hladnog rata sa Sovetskim Savezom, bilo je dosta napeto i bilo je uobičajeno putovati. A onda, nakon fakulteta, preselio sam se u Oregon i tamo ostao dugo – kaže Kembel.

Ideja o životu u avionu rodila se sasvim prirodno.

– Nisam hteo da se ženim, nisam hteo decu i nikakvu hipoteku. Želeo sam da imam svoje stvari na jednom mestu, kako bih mogao da putujem svetom a da ne pakujem uvek kofere. Stoga sam odlučio da kupim jeftinu nekretninu i znao sam da mogu platiti. U to sam vreme postao sam iskusniji inženjer i stalno sam se pitao: ‘Koji je najbolji materijal i tehnologija izrade koju mogu kupiti svojim novcem?’ I jednostavno zaključio da nema poređenja performansi između običnog doma i aviona. Zaista je istina, avion može biti savršen dom – pojašnjava.

Njegov dom trenutno je Boing 727-200. Ovo je avion u kojem je grčki brodovlasnik i milijarder Aristotel Onazis poslednji puta leteo. Džeki Kenedi Onazis i Ted Kenedi pratili su telo Aristotela Onazisa koje je ovim avionom prevezeno na sahranu, priča Kembel.

Kako sam kaže, pošto je još uvek samac, nije se previše trudio oko uređenja pojedinih delova aviona u posebne prostorije.

– Dosta je fleksibilnos ovde u Oregonu. To je otvorena kabina s tim da se veći deo mog života odvija u zadnjem delu aviona. Predstoji i puno restauratorskih radova, jer će taj avion trajati duže nego ja. Za mene je to životni poduhvat – dodaje.

Kaže kako je sasvim slučajno postao ikona onih koji danas nastoje da žive alternativnim načinom života, jer to njemu nikada nije bio glavni cilj.

– Poštujem one koji sada grade male domove, ili istražuju alternativne načine života. I svakako razumem razloge. Cilj je ostati slobodan, kako ne biste bili zarobljeni hipotekom i imali previše tereta u odnosu na ono što možete finansirati. To ima puno smisla. Naši životi su kratki i važno je ostati fleksibilan, barem se meni tako čini. Moja filozofija je da ne želim da budem zarobljen, jer tad su mogućnosti u životu vrlo ograničene. Stoga je, po mom mišljenju, najbolje je izbeći zarobljavanje – priča Kembel o svojim motivima za život u avionu.

Dodaje kako ga zabavlja činjenica da je otkad su ga mediji otkrili postao popularan i mnogi ljudi ga posećuju.

– Od nekih sam puno naučio, a često se nasmejem kad me pitaju da li se moj avion samo srušio ovde u šumi, pa sam se tako uselio. Mnogi se čude kad kažem da sam ga kupio i uređivao za život, to im deluje ludo – priča u video prilogu.

TVOJA REAKCIJA?