fbpx

Sorting by

×

LJUSKE BELOG LUKA PROKUVAJTE U VODI I PIJTE NA SVAKA 4 SATA: Ono što će se desiti telu za mesec dana je neverovatno!

Niste ni svesni koliko je ovaj napitak dragocen

Kada ovo pročitate više nikad nećete baciti ljuske belog luka. Dobro nam je svima poznato da je beli luk odličan za dravlje, ali jednako korisne su i ljuske, ukoliko se pravilno iskoriste.

One mogu daa apomognu kod raznih stanja kože, da ublažave bore, a snažno deluju i protiv alergija i određenih zdravstvenih stanja.

Sve što je potrebno je da skupite ljuske belog luka. Najbolje bi bilo da ih čuvate u staklenoj tegli, pa kada je napunite napravite napitak od njih. Ovaj eliksir mladosti se pije četiri puta dnevno mesec dana, efekat će vas oduševiti.

Kako se priprema voda od ljuski belog luka?

Preptrebna vam je jedna šaka ljuski. Litar vode stavite da proključa, pa isključite vatru. Sačekajte par minuta pa u nju ubacite ljuske. Ostavite da tako odstoji 6-8 sati, da se voda potpuno ohladi. Nikako nemojte piti ovaj napitak dok je vruć, čak ni topao, mora biti hladan.

U toku jednog dana popijte 4 čaše ove vode i tako u narednih mesec dana. Videćete koliko će vam se koža prolepšati i postati sjajnija, a bore će se ublažiti.

Beli Luk
foto: Shutterstock

Koje lekovite supstance sadrži?

Ako uzmete komad ljuske belog luka i pogledate je pod mikroskopom, primetićete kristale kvercetina naslagane u redove. Čuveni dr Atkins smatrao je kvercetin najboljim antihistaminikom i propisivao ga je svojim pacijentima obolelim od raznih oblika alergija.

Isto tako, veliki broj lekara ovu supstancu preporučuje kao sredstvo za prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Ljudi koji unoe veće količine kvercetina u oganizam su u mnogo manjem riziku od pojave od srčanog, moždanog udara, kao i stvaranja krvnih ugrušaka.

TVOJA REAKCIJA?