fbpx

Sorting by

×

Najlepši primorski gradovi u Crnoj Gori

Da li postoji išta lepše nego živeti u gradu na primorju i gotovo tokom čitave godine biti pod uticajem dobrog raspoloženja prouzrakovanog sjajnom klimom?

Verujemo da bi se većina od vas sa nama složila i da bi se da mogu već koliko sutra preselila u neki nama ne tako dalek grad na obali Jadrana.

Građani Crnе Gore imaju tu sreću da njihova mala država ima predivan izlaz na more, i to poprilično dugačak s obzirom na veličinu cele zemlje. Trenutno nam svima ostaje da maštamo o jednoj divnoj kući ili stanu na obali crnogorskog primorja.

Kada je realnost u pitanju, jedno uzimanje dvonedeljnog godišnjeg odmora i uplaćivanje smeštaja u nekom od najlepših gradova Crne Gore deli vas od kratkog, ali slatkog uživanja na plaži i svim blagodetima koje Jadransko more ima da pruži.

Za vas smo izdvojili i nekoliko gradova koji se moraju naći na listi onih koje ćete obići u narednom periodu.

Tivat – dragulj crnogorskog primorja na samom početku Boke

Tivat je za vreme SFRJ bio jedna od centralnih tačaka kada je u pitanju pomorski saobraćaj, i to naročito u vezi sa vojnim brodovima, podmornicama i slično. Već dugo nema tu ulogu, ali je u poslednjih nekoliko godina sve više usmeren na razvijanje turizma za koji ima veliki potencijal.

luksuznog nautičkog naselja Porto Montenegro

šetalištu pored mora – Pine

Luštice i Verige

Kotor – velika luka i neosvojiva tvrđava

Govoreći o najlepšim gradovima Crne Gore i primorja ne možemo da preskočimo Kotor, a prvo što nam padne na pamet jesu njegov stari grad i velika luka. Sam stari grad poseduje veliki broj katedrala, muzeja, crkava i ostalih velelepnih zdanja, dok se sa njegovih zidina pruža divan pogled na zaliv.

Dimenzije gradskih bedema su impozantne, s obzirom na to da su dugačke čak 5 km, široke 10m i visoke 20m. Upravo su one održale unutrašnji izgled Kotora ovakvim kakav je danas.

Uveče kompletan stari grad i okolina vrv od turista i staosedelaca koji uživaju u restoranima domaće i svetske kuhinje, kao i dobrom provodu do ranih jutarnjih časova u diskoteci Maximus.

Samo neke od znamenitosti koje morate obići prilikom, preporučujemo makar celodnevne posete Kotoru jesu:

Sat Kula;
Katedrala sv. Tripuna;
Crkva sv. Luke;
Kneževa palata;
Trg oružja;
Palate Bizanti, Buca, Pima Grgurina.

O velelepnosti Kotora i njegovog starog grada dovoljno govori i činjenica da se nalazi na UNESCO listi svetske kulturne baštine od 1979. godine.

Herceg Novi – treći biser zaliva Boka Kotorska

stepenice od obale pa sve do preko magistrale iznad samog grada

glavni gradski trg, kao ni kapiju starog grada

luke Škver

Gradsku kafanu

Budva – centar dobre zabave već godinama unazad

Top Hill

Stari grad Budve

Sveti Stefan

Mogren, Jaz, Slovenska plaža, Sveti Nikola

r r r r r r r r r r r

TVOJA REAKCIJA?