fbpx

Sorting by

×

NAJSTARIJI SRPSKI NARODNI LEK: U rekordnom roku uništava heliko bakteriju i leči bol u želucu! (RECEPT)

Pijte pola čaše pre obroka i osetićete olakšanje vrlo brzo

Helikobakterija se nastanjuje u donjem delu želuca, a prema podacima Svetske zdravstvene organizacije polovina stanovništva je zaražena ovom bakterijom. Ukoliko se ne leči na vreme, ona može izazvati teža zdravstvena oboljenja.

Heliko bakterija izaziva lokalno zapaljenje sluzokože želuca, odnosno gastritis, a kod nekih osoba koje su inficirane ovom vrstom bakterije može doći i do pojave čira na dvanaestopalačnom crevu i želucu.

Simptomi se kod nekih osoba koje su zaražene bakterijom skoro i ne ispoljavaju, tako da bakterija može da bude nastanjena u organizmu decenijama, pa i ceo život. Kod nekih osoba se vremenom određeni simptomi mogu pojaviti. To sve ipak zavisi i od imunoloških svojstava organizma.

Najčešći simptomi su:

  • Nadutost stomaka
  • Bol u želucu
  • Mučnina
  • Loše varenje i probava
  • Neprijatan zadah
  • Gorušica

Hronični umor, nesanica, anksioznost, depresija, takođe, mogu biti indirektni pokazatelji da se u organizmu nastanila heliko bakterija.

Želudac
foto: Shutterstock

Kako izlečiti heliko bakteriju:

Recept poznat od davnina se koristi u ovom slučaju, a mnogi ovaj napitak nazivaju i najstarijim srpskim narodnim lekom. Za pripremu će vam biti potrebno samo nekoliko krompira.

Evo kako se priprema: Uzeti 3 krompira i iscediti sok iz njih. Ako imate sokovnik, to neće biti problem.

Dobijeni sok se konzumira po pola čaše pre obroka. Deluje umirajuće za želudac i smanjuje bol. Već nakon nedelju dana trebalo bi da osetite poboljšanje.

Napomena: Pre upotrebe narodnih lekova posavetujte se sa lekarom.

TVOJA REAKCIJA?