fbpx

Sorting by

×

Nenad Periš o nestanku sina: “Reći ću vam što mi je ispričao Matejev najbolji prijatelj”

“Matejev najbolji prijatelj mi je rekao: “Dva najbolja prijatelja sam imao. Htio sam i jednog i drugog za kuma, a eto, prvog više nema, on je poginuo u prometnoj nesreći prije nekoliko mjeseci, a evo, nema mi sad ni Mateja”‘

Možete misliti kako to izgleda, kad mlad čovjek tako zaključuje, kakve misli dolaze kad o tome priča, govori Nenad Periš, otac Splićanina Mateja koji je prije točno mjesec dana misteriozno nestao u centru Beograda, prenosi “Jutarnji list”.

Kobne noći Matej je izašao s prijateljima u provod u klub “Gotik” kad je iz i dalje nepoznatih razloga oko 1,40 sati izašao iz kluba i trčeći se uputio ka Promenadi.

Apelira na građane

Nenad navodi kako mu dani u Beogradu prolaze isto te apelira na građane koji mu se javljaju putem poziva i poruka da sve informacije proslijede MUP-u zemlje u kojoj žive, piše Blic.

“Najteže mi je jutro, to buđenje nakon noći koja je prespavana. Onda se čujem s policijom, ja sam vjernik pa odem u crkvu. Razmišljam, odgovaram na pozive. Ja na sve što dobijem kao sugestije ili savjete uvijek imam isti odgovor: ‘Molim vas, obratite se MUP-u‘, ako su iz Hrvatske, MUP-u Hrvatske, ako su iz Srbije, MUP-u Srbije.

Ljudi mogu sami procijeniti koliko je ta informacija važna, jer ja niti znam, niti mogu, ali ni ne želim na bilo koji način remetiti istragu, a na taj način remetim rad policije”, rekao je Periš i dodao:

“Sve informacije koje dobijem tijekom dana, a vjerujte mi da ih ima more, preusmjerim na MUP Srbije. Imam svoju misu, svoju molitvu, rekonstrukciju događaja po tisuću puta ispočetka. Razgovor s mojima kod kuće, s djecom posebno… Eto, borba”, dodao je Nenad kroz suze.

 

Ispričao je kako je u stalnom kontaktu s najboljim prijateljem svoga sina te da, iako mu se nada, s obzirom na proteklo vrijeme, smanjila, nije se i ugasila pa još uvijek misli i vjeruje da će svi zajedno na kraju biti sretni.

“Mi smo razgovarali o situaciji koja se dogodila, o vremenu, zapravo, koje je bilo do Matejeva napuštanja bara ‘Gotik‘. Oni su o tome razgovarali više puta, ja sam u kontaktu s jednim od Matejevih prijatelja, zapravo najboljim prijateljem. Mi uvijek vrtimo iste priče, jer nam fale određene kocke koje nismo još dobili.

Njima je jako teško, u razgovorima tu bude svega. Suza, naravno i ostalih emotivnih ispada. Pokušavam biti pozitivan i razmišljati pozitivno. Ako Bog da, ali ako i bude nešto drugačije, morat ćemo to prihvatiti, dalje nastaviti gdje smo stali i to je tako”, priča Periš.

 

Navodi kako je slučaj vrlo kompliciran te da se neke stvari ne mogu zaključiti, ili makar nisu mogle do ovoga trenutka, ali i da postoje određene stvari koje ga u ovom trenutku najviše muče.

Kompliciran slučaj

“Ja mislim da MUP Srbije radi profesionalno, ali i ljudski. Njima moram zahvaliti na svemu što rade. Ovo, vjerujte mi, govori jedan vrlo tužan otac, koji traži svoga sina. Nemam nikakvoga razloga nekome davati komplimente, ali ja MUP-u Srbije moram stvarno reći – hvala im na ovome što rade.

To je činjenica koju ja osjećam i sve ostalo bila bi neistina. Ne možete sve otkriti, slučaj je tako kompliciran da se jednostavno neke stvari ne mogu zaključiti, barem ne mogu u ovom trenutku i barem nisu do ovog trenutka. Kamere su takve kakve jesu, kamere rade tako kako rade. Koliko je njihova rezolucija dobra i kolika je njihova uključenost u toj noći bila – to su stvari koje se ne mogu nadomjestiti i to su stvari koje otežavaju taj dolazak i završetak istrage ili potrage. Tako ja to vidim”, kaže Nenad.

 

 

TVOJA REAKCIJA?