fbpx

Sorting by

×

NEŠTO SE TU NE SLAŽE! Ovaj detalj unio NOVU MISTERIJU u slučaj nestanka Mateja Periša

Signal telefona lociran čak dva i po sata nakon što je nestali Splićanin posljednji put viđen.

Nestanak Splićanina, Mateja Periša, uzdrmao je region kada je u noći između 30. i 31. decembra izašao iz kluba Gotik i od tada mu se izgubio svaki trag. Njegov nestanak policiji su prijavili prijatelji koji su bili sa njim u noći nestanka i od tada se krenulo u intenzivnu potragu, piše Espreso.

Matejev telefon uneo je novu misteriju u cijeli slučaj. Naime, signal mladićevog telefona posljednji put je lociran u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav. On je lociran čak dva i po sata nakon što je nestali Splićanin posljednji put viđen, odnosno nakon snimka na kome se vidi da se spušta niz stepenice koje vode prema Savi.

Pitanje koje se nameće je kako je moguće da je aparat slao signal dva i po sata nakon što je mladić posljednji put viđen i pod uslovom da je bio u vodi. O tome je nedavno govorio i Matejev otac Nenad Periš.

– Kako je moguće da se signal pojavljuje pokraj Ratnog ostrva, oko 4.15 sati, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnjeg Matejevog snimka pokraj “Savanove” u 1.55? Kako je moguće da mobilni telefon reaguje ako se nalazi u rijeci? Ako je Matej potonuo u rijeku, a mobilni mu je bio u džepu, onda je nakon 2.20 sati on neupotrebljiv, mokar, na dnu rijeke i ne bi mogao davati signal. Proizvođač kaže da može davati signal ako je mokar najviše pola sata. Dakle, ako je mokar, ne bi zasigurno mogao davati signal nakon gotovo dva i po sata – rekao je nedavno Nenad.

 

TVOJA REAKCIJA?