fbpx

Sorting by

×

Nije poslušala svoju majku i otišla je da ugradi vještačke grudi u odvratnoj podzemnoj klinici. Kada se probudila, desilo joj se nešto UŽASNO!

Estetska hirurgija se obavlja sa dobro obučenim i iskusnim medicinskim stručnjacima. Ali postoje klinike koje nemaju kvalifikovane ljekare i spremni su da urade operaciju za mnogo manje pare. Ovo je samo jedan primjer šta se može dogoditi nepažnjom.

Linda Perez bila je normalna tinejžerka koja je bila nesigurna u svoj izgled i željela je da izgleda bolje. Odlučila je da hirurškim putem poveća grudi. Ova 18-godišnjakinja uveliko ima sina i nije ni sanjala da će je ta operacija koštati tako mnogo.

 

Ona je izabrala “Coral Gables” kozmetički centar u Majamiju i otišla na operaciju 2013. godine, kada je imala 18 godina. Prije toga je već jednom išla na operaciju i povećala zadnjicu, tako da joj je ovo bila druga operacija.

Samo pet minuta nakon operacije, njeno srce je počelo da kuca sporije i krvni pritisak se spustio, sve dok nije pala u komu. Anesteziolog Mario Alberto Dijaz dao je sve od sebe da je povrati, ali nije uspjeo i hitno ju je odvezao u bolnicu gdje je ležala nedeljama. Zbog nedostatka kiseonika, mozak joj je bio vrlo oštećen.

 

 

Nije mogla da hoda, ni da govori. Morala je da zavisi od drugih koji su je kupali, hranili, vodili u kupatilo i sve ostalo. “Kažem majkama i kćerkama da razmisle dobro prije nego što se odluče za te klinike, jer se nikad ne zna kako će ispasti. Treba sebe da prihvate takve kakve su, prirodne”, rekla je Marijela, Lindina majka

 

Doktor koji je operisao Lindu bio je osuđeni zločinac koji je služio 30 mjeseci u federalnom zatvoru zbog trgovine opijata. Lindin sin sada ima četiri godine i njeni roditelji su tražili na sudu zakonsko starateljstvo nad djetetom.

Lindina majka kaže da njena kćerka više nije u stanju da brine o sebi i svom sinu. Troškovi njenog liječenja su strašno veliki i porodici nije izvodljivo da se stara o njoj.

 

 

Lindina majka još kaže da im je očajnički potrebna pomoć. Navela je da je njena kćerka opet kao beba i da treba da uči ponovo kako da jede, drugi moraju da je nose u kupatilo i mora da nauči da hoda kao da je malo dijete.

Međutim, doktor koji je kriv za Perezino stanje, podnijeo je žalbu jer je smatrao da je medicinska dokumentacija o njenom stanju sakrivena od njega prije operacije.

 

Doktor Džejkob Frejman kaže da su “zdravstveni problemi koje je imala Perezova slični onima koje je imala kada je rađala svoje dijete”

 

“Kada se vratila iz bolnice, bila je kao biljka”, kaže Perezina majka. Porodični advokat, Mark Ejglarš, rekao je da će saznati šta je pošlo naopako i kako je jedna 18-godišnjakinja nakon operacije ostala kao biljka.

 

TVOJA REAKCIJA?