NIKO SE OVOG NIJE SJETIO: Svaki usisivač ima ove rupice na sebi, a nikom nije palo na pamet zbog čega – EVO za šta služe

Otkako postoji internet, imamo priliku da naučimo toliko stvari o kojima nismo imali pojma ranije, ali isto tako i da proširimo vidike oko nekih kultura, tradicija, politike i ostalih stvari.

Internet nam je također u mnogome olakšao život, jer sada više ne moramo gubiti vrijeme i razmišljati danima o tome kako se nešto koristi niti šta je uopšte u pitanju – dovoljno je samo otvoriti Gugl i ukucati traženi pojam.

Pojavom interneta, postali smo dijelom i društvenih mreža, gdje se također može vidjeti veliki broj savjeta i trikova za obavljanje svakodnevnih stvari, ali i recepata za ukusnu hranu. Vrlo često se desi baš na društvenim mrežama da otkrijemo i nešto o čemu nismo imali pojma, zapravo neke stvari o kojima možda čak ni nismo razmišljali do tada. Recimo, veliki broj nas usisava skoro svakodnevno, a tu radnju obavlja toliko mehanički da ni ne razmišljamo o tom „izumu“. Naime, svako od nas mogao je da primjeti na jednom dijelu cijevi usisivača postoje rupe,ali i da većina ljudi nema pojma za šta služe.

  Orban odgovorio Zelenskom: Evo na čijoj je strani Mađarska

Naime, one su namijenjene za smanjenje snage usisavanja. To je pogodno kada, na primjer, čistite zavjese.Također će biti od pomoći ako se nešto zaglavi u četki ili cijevi. Otvaranjem ovih otvora, brzo smanjite usisnu snagu i zaštitite usisavač od pregrijavanja.

TVOJA REAKCIJA?