NISU NAŠE BAKE DŽABA OVO PRIČALE: Ako ovo jedete prije ručka ili večere, možete trajno i brzo da smršate!

Uželji da izgubi višak kilograma, većina ljudi odlučuje da izbaci neki obrok ili određene namirnice iz svoje ishrane.

Ipak, da li ste ikada razmišljali na drugačiji način – da dodavanje jednog jela prije glavnog obroka zapravo može da vam pomogne mnogo više u procesu mršavljenja? Vjerujemo da niste! Ostanite sa nama u nastavku gdje ćemo vam otkriti u čemu je trik.

Poznato je da svaki porodični ručak počinje supom ili čorbom, i to ne bez razloga! Naime, upravo ovo jelo zaslužno je za dobar rad organa za varenje, ali i manji kalorijski unos tokom glavnog jela. Iz tog razloga, supe/čorbe mogu biti odlične za mršavljenje, posebno ako su u pitanju supe koje su bogate povrćem i pune vlakana. Međutim, da bi supa bila djelotvorna i da bismo iz nje izvukli maksimum potrebno je napraviti dobar izbor sastojaka i držati se određenih pravila. Zbog toga smo konsultovali nutricioniste koji su nam otkrili par važnih savjeta na ovu temu.

Uživanje u supama/čorbama može biti neograničeno, jer su supe toliko raznovrsne i ukusne da jednostavno ne možete pogriješiti sa njima. Prednost je u tome što je većina supa generalno veoma dobra sa nutritivne tačke gledišta. Uopšteno govoreći, imaju malo kalorija, vrlo malo masti i pune su zdravih sastojaka, ako naravno znamo kako da napravimo pravi izbor!

  ODLUČILA DA JE UNIŠTI! SVE NJENE STVARI BACILA U JEZERO: Haos u Zadruzi, kad IZAĐE I OVO VIDI…

Da li je supa najbolje sredstvo za suzbijanje apetita?

Brojke iz nedavne ankete govore same za sebe. Među 60 učesnika (30 muškaraca i 30 žena) ovog eksperimenta, koji su jeli supu 12 minuta prije svakog obroka, otkriveno je da su svi konzumirali oko 20% manje kalorija nakon glavnog obroka.

Da biste izgubili težinu, u supu treba uključiti i nemasne proteine. Dijeta sa visokim sadržajem proteina može vam pomoći da se osjećate više sito u poređenju sa ishranom sa niskim sadržajem proteina, a ovo dugoročno može pomoći u regulisanju težine, kažu stručnjaci. Dakle, kada pripremate supu, razmislite o opcijama kao što su pasulj, sočivo i sitno sjeckano pileće bijelo meso bez kože. Gustina supe ili čorbe takođe može pomoći da se brže napuni stomak i tako smanji glad.

Osim toga, prednost supe u suzbijanju apetita je i to što je jedemo veoma sporo. Naime, istraživanja pokazuju da sporija ishrana pomaže da se prije stekne osjećaj sitosti, a samim tim unese i znatno manje kalorija, a da toga niste ni svjesni.

Vjerujemo da nakon ovog teksta više nećete preskakati supu/čorbu u restoranu, te da ćete je uvrstiti u svoju redovnu ishranu. Vidjećete da će vam se ta odluka višestruko isplatiti!

TVOJA REAKCIJA?