fbpx

NIZ NELOGIČNIH DETALJA U ISPOVIJESTI MATEJEVE PRIJATELJICE: ‘Ne vjerujem ženi koja plače bez suza!’

Splićanka Maja Sopta, posljednja osoba s kojom je nestali Matej Periš pokušao stupiti u kontakt neposredno prije nego što je istrčao iz kluba Gotik i nestao potom bez traga, ekskluzivno je za TV Prva dala potresan intervju, u kojem je rekla da je prošla poligraf i dala mobitel policiji. Ipak, njezino prvo i jedino obraćanje medijima, otvorilo je niz novih pitanja i nelogičnosti o slučaju nestalog Splićanina.

Matejeva prijateljica je tako u svojoj ispovijesti, briznuvši pritom i u plač, iznijela niz detalja o njezinom posljednjem kontaktu s Perišem, o tom danu, 30. prosinca, te kako ga je provela. Među ostalim, rekla je kako je imala propušten poziv od Mateja u 22.29 sati.

“30. decembra mene prijateljica Teodora zove da idemo u restoran, taman pred ulazak u restoran meni zvoni telefon, koji je bio na zadnjem sjedištu auta. Međutim, ja se tada parkiram, još ću slupati auto, snijeg, led, nisam navikla na takve uvjete, ja koja sam s mediteranskog područja, rekla sam da ću vidjeti kada uđemo u restoran“, ispričala je na TV Prva Maja Sopta.

 

Snijeg, led, parkiranje i visoka temperatura

Međutim, javnost je začudio detalj gdje se Splićanka žali na otežano parkiranje zbog leda, jer su, uoči Nove godine, zabilježene više temperature nego što su za ovaj period uobičajene.

Također, tog datuma nije bilo snijega, niti leda, zbog čega je izazvala sumnjičavost javnosti prema onome što govori, a koja se pita zašto je Maja iznijela upravo taj detalj.

 

U jednom trenutku svog izlaganja, Splićanka se požalila kako se ubrzo nakon što je došla u Beograd nije osjećala dobro, te je dobila i temperaturu. Ipak, ona je nastavila izlaziti i obilaziti restorane, usprkos tome što se, kako je sama rekla – razboljela.

Zašto bi ju brat nazvao i pitao gdje je Matej, ako ona nije ni znala da dolaze u Beograd

Ono što je dodatno potaknulo sumnju je njezina izjava kako uopće nije znala da Matej Periš dolazi u Beograd.

No, djevojka Mateja Periša nedavno je tvrdila da je Matej zajedno s prijateljima mjesecima unatrag planirao putovanje u Beograd uoči Nove godine.

S druge strane, Splićanka tvrdi da je njezin brat prijatelj sa Perišem, kao i da ga ona poznaje jer je njezina majka bila Periševa učiteljica.

Neobičan je slučaj da Sopta nije bila upoznata s njihovim putovanjem te da nije saznala, makar i preko društvenih mreža, kada su stigli u Beograd, kao što su, prema njezinim riječima, oni vidjeli njezine objave i pitali je za savjet gdje bi mogli izaći u Beogradu.

  Što je najpoznatija balkanska proročica predvidjela za 2022.: Novi virus, velike poplave, glad i žeđ…

Kaže da ju je brat onda nazvao u panici, da je pita gdje je Matej.

“Ja sam mu (Mateju) opet poslala poruku da ga pitam gdje je, da mu kažem da ga traže i da se javi. Meni nije bilo u glavi da je ovo sve ovako… Tek kada je prošao 1. siječnja vidim da je jako ozbiljna situacija. Kad me policija kontaktirala, vidjela sam koliko je ozbiljno”, ispričala je Maja.

No, ostaje nejasno i čudno zbog čega bi Majin brat, Matejev prijatelj, nazvao sestru da ju pita gdje je Matej, ako ona nije ni znala da on dolazi.

‘Ne vjerujem ženi koja plače bez suza’

Privatni detektiv i nekadašnji policajac Bratislav Zdravković već je u medijima komentirao izlaganje Maje Sopte na TV Prva, te je podijelio s javnosti svoje sumnje i neobične detalje koje je misteriozna Splićanka iznijela.

“Rekla je da je išla i na poligraf, a moje pitanje je zašto je ona uopće i podvrgnuta poligrafskom testiranju ako nije sumnjiva? Zašto pokazuje svoju putovnicu koju drži u rukama? Je li to možda dokaz nevinosti”, zapitao je detektiv Zdravković.

Bivši policajac i privatni detektiv naveo je da je siguran da je kompletna “potresna ispovijest” Maje Sopte izrežirana.

“U njezinom intervjuu nisam osjetio i vidio iskrenost. Svo vrijeme se pravdala, a u meni je to probudilo osjećaj da je kriva. Da je meni nestao prijatelj, za sve bi me bilo briga, osim gdje je nestao čovjek, iz kojeg razloga, kao i hoće li ikada biti pronađen. Nikada ne vjerujem ženama koje plaču bez suza”, zaključio je Zdravković.

Nestala s društvenih mreža, kao i Periševi prijatelji

Podsjetimo, nakon saznanja da je upravo Maja Sopta posljednji Perišev kontakt uoči njegovog nestanka, misteriozna Splićanka je ugasila sve društvene mreže, baš kao i Periševi prijatelji s kojima je došao u Beograd.

Za razliku od njih, Splićanka se oglasila za medije, nakon izvjesnog vremena, samo jednom za emisiju “Exploziv” TV Prve. Nakon njezinog gostovanja u emisiji, koje je podiglo veliku prašinu, Maja je nastavila tišinu, bez obraćanja javnosti, usprkos velikom broju sumnji i nerazjašnjenih okolnosti koje je njezino prvo obraćanje prouzročilo.

Podsjetimo i da se za Matejem Perišom u Beogradu traga neprekidno već više od tri tjedna, nakon što je u noći s 30. na 31. prosinac izjurio iz kluba Gotik bez jakne, trčao gradom do restorana Savanova, odakle mu se gubi svaki trag. U potragu su uključene snage hrvatske i srpske policije, a fokus pretrage je rijeka Sava. Slučaj prate mnoge kontroverze, sumnje i nerazjašnjene okolnosti, a nadležni su organi vrlo zatvoreni po pitanju iznošenja detalja iz istrage u javnost.

TVOJA REAKCIJA?