fbpx

Oglasio se EUFOR: “Komadant je prihvatio ponudu Francuske da se iznad BiH…”

U ovakvim vremenima kada je sigurnosna ravnoteža u Evropi narušena, EU pokazuje svoju stalnu posvećenost i odlučnost da podrži sigurno i stabilno okruženje u BiH i na zapadnom Balkanu”…

 

U svjetlu pogoršavanja međunarodne sigurnosne situacije, a također i kao mjera predostrožnosti, komandant operacije ‘Althea’ prihvatio je dobrovoljnu ponudu države Francuske da se iznad BiH u narednim sedmicama izvede nekoliko trenažnih letova mlaznih aviona”.

  TELO BI VEĆ ISPLIVALO DA SE MATEJ UDAVIO! Bezbednjak do detalja opisao potragu: U plastu sena tražimo iglu SVE SUGERIŠE NA OVO

Dio je ovo saopćenja iz EUFOR-a u Bosni i Hercegovini koje dalje glasi:

Nosač aviona ‘Charles-de-Gaulle’ trenutno ima operativnu obuku u Sredozemnom moru i od ponedjeljka, 7. marta 2022. godine, njegove letjelice tipa ‘Rafale’ ce izvoditi prelete preko zapadnog Balkana, uključujući BiH.

 

 

U ovakvim vremenima kada je sigurnosna ravnoteža u Evropi narušena, EU pokazuje svoju stalnu posvećenost i odlučnost da podrži sigurno i stabilno okruženje u BiH i na zapadnom Balkanu”, navodi se u saopćenju, prenosi Radio Sarajevo.

 

TVOJA REAKCIJA?