fbpx

Sorting by

×

ONA JE SUPRUGA NAJPLAĆENIJEG POLITIČARA SVETA: Pretvara se da je skromna domaćica, troši milione na luksuzne stvari!

Emine Erdogan je supruga turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, najplaćenijeg političara na svetu, a njen stil života izaziva mnogo zanimanja javnosti.

Supruga turskog predsednika Erdogana često javno govori o svom životu s turskim predsednikom Erdoganom.

Emine Erdogan (67) tvrdi da živi skromnim životom, u skladu sa strogim muslimanskim vrednostima. Situacija je malo drugačija, ako je suditi prema brojnim fotografijama života predsednikove supruge.

Ona gotovo opsesivno troši novac, voli skupu odeću, antikvitete i skupe cipele. Zanimljivo je da su se u vreme migrantske krize zatvarali šoping centri kako bi prva dama Turske obavila kupovinu u miru. Turski mediji često osuđuju njenu rastrošnu narav.

Jednom je u Japanu pokazala torbicu vrednu pedesetak hiljada dolara što je otprilike iznos koji 11 osoba može zaraditi u jednoj godini ako su na minimalnoj plati.

Drugi slučaj luksuza koji uživa žena turskog predsednika je njeno trošenje novca na krpice tokom pregovora o zaustavljanju migrantske krize. Dok je kupovala u Briselu po luksuznim prodavnicama, zaustavila je gradski saobraćaj na sat vremena. U Varšavi je pak na sajmu antikviteta za jedno poslepodne potrošila 40.000 evra.

U Grčkoj je kupila sedam pari cipela i platila ih 850 evra, na popustu.

Turske vlasti neumorno pokušavaju da poprave njen ugled pa je u novinama prikazuju kao štedljivu i pedantnu domaćicu. Ona tako čuva kore od jabuka i limuna kako bi od njih napravila sirće, a ne bacaju se ni koštice maslina i urmi. Isti članak izostavio je spomenuti da štedljiva Emine u svojoj palati od 600 miliona evra i 1000 soba najradije pije poseban čaj od 1800 evra po kilogramu. Pijucka ga iz zlatnih šoljica koje koštaju skoro 300 evra.

Njen život pre Erdogana

62-godišnja Emine rođena je u delu Istanbula koji se zove Uskudar.

Emine je arapskog porekla i jedina je ćerka u porodici petoro dece. Od umetničke škole Mithat Pasa Aksam odustala je pre mature, a s 15 godina joj je brat Huseijn zabranio da napušta kuću jer to ‘ne priliči devojkama njenog uzrasta’.

Erdogana je upoznala na skupu podrđke ‘Idealističke ženske zadruge’ čija je bila članica, a venčali su se u maju 1978. Prijatelji je opisuju kao čvrstu, inteligentnu i duhovitu ženu koja voli da čita, pliva, da vozi i sluša tursku klasičnu muziku, a u javnosti uvek nosi hidžab.

Famozne izjave prve turske dame

Osim svojom ekstravagancijom, Emine izaziva pažnju i svojim izjavama.

Izjavila je tako jednom prilikom kako su haremi osmanskih sultana bili škole za članove dinastije i obrazovne institucije koje su žene pripremale za život.

Erdogan je inače jedan od najplaćenijih svetskih političara, a bogatstvo je stekao ulaganjem u deonice i svojim nekretninama. Vlasnik je nekoliko restorana i fudbalskog kluba u Ankari, a ima i svoju – votku. Magazin ‘People with money’ nedavno ga je stavio na prvo mesto liste najplaćenijih političara procenjujući njegove prihode na 58 miliona dolara.

 

TVOJA REAKCIJA?