fbpx

ONA SVAKO VEČE LICE MAŽE OVOM KREMOM: Izgleda 10 godina mlađe od svojih drugarica! (RECEPT)

Imam prijateljicu koja sebi pravi domaću kremu za lice i svake večeri njome maže kožu. Kaže da je ovaj ritual naučila od majke i da ga se godinama pridržava. Kune se da nikada nije kupila ni jednu kremu protiv bora.

Da li je do genetike, ili do kreme, ne znam, ali znam da izgleda veoma mlado u odnosu na svoje godine. Od svih nas, koje smo nekada zajedno išle u srednju školu, ona izgleda 10 godina mlađe.

Ovo je recept za njenu domaću kremu:

Jedna kašika domaćeg meda;

1 kašika vazelina;

1 – 2 kapi joda;

1 kašika ricinusovog ulja.

Priprema: Sve se stavi u staklenu teglicu i izmeša se dobro drvenom kašičicom. Čuva se u frižideru, ali ne duže od mesec dana i ne pravi se dupla doza.

Ona svako veče kožu nahrani ovom kremom, a za bore ne brine, jer ih i nema.

Vazelin možete da koristite još u ovim situacijama:

1. Uređivanje obrva

Ako su vam se obrve “raščupale” i ne možete da ih ukortite, jednostavno na njih nanesite malo vazelina i očešljate ih četkicom za obrve. Bićete oduševljeni!

2. Meke i duge trepavice

Većina žena nije zadovoljna prirodnom dužinom trepavica, ali i u tome može da vam pomogne vazelin. Odlična je i jeftina zamena za skupe serume i ulja. Koristite četkicu od stare maskare kako biste svako veče na trepavice naneli malo vazelina. Za kratko vreme bi trebalo da uočite prve promene.

  NUTRICIONISTA OTKRIVA 9 KLJUČNIH GREŠAKA: Zbog ovoga se salo samo GOMILA!

3. Piling za telo

Pomešate vazelin sa šećerom i eto vam najjeftinijeg, a tako dobrog pilinga!

4. Skidanje šminke

Ako vam je ponestalo mleka za čišćenje, šminku možete da uklonite i maslinovim uljem ili vazelinom bez imalo muke.

5. Uklonite žvaku sa odeće

Ako se žvaka zalepila za vašu odeću, uklonite je vazelinom. Nanesite malo vazelina na žvaku i njegova ulja će razgraditi žvakaću gumu. Ostatke iščupajte ili očistite nožem.

6. Piling za usne

Laganim pilingom usana i područja oko njih uklonićete mrtvi, neželjeni deo kože. Dobar je trik naneti vazelin na četkicu za zube i lagano trljajti usne – neželjene mrlje će nestati, a usne će biti meke i sveže.

7. Krema za telo

Vazelin možete koristiti kao hidratantnu kremu za telo, pogotovo na delovima gde se koža najčešće suši i gde najčešće dolazi do zadebljanja – na primer, na laktovima.

8. Podloga za parfem

Vazelin će pomoći da miris parfema duže ostane na vašoj koži. Na mesta na koja nanosite parfem, najpre namažite tanki sloj vazelina i zatim poprskajte.

9. Umesto flastera

Kako biste izbegli stvaranje žuljeva, na ključne tačke namažite vazelin pre nego što obujete nove patike ili cipele.

TVOJA REAKCIJA?