fbpx

Sorting by

×

Otac Mateja Periše o susretu sa Majom: Plakala je, bila je razbijena! Ne znam hoću li sina vratiti u kolima ili u kocki!

Matej Periš, nestao je prije tačno tri nedjelje, kada je izašao iz kluba “Gotik” i svaki trag mu se gubi u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, a njegovog oca i dalje muče brojna pitanja na koja nije našao odgovor. Zašto mu je sin napustio lokal? Zašto se nije javio drugovima? Gdje je želio da ode? Zašto je izašao u majci kratkih rukava? Šta je želio da pita drugaricu Maju? Zbog čega je došao do Save?

– Teško mi je kao i svakom roditelju. Ne znam da li ću se sa sinom vratiti tako što ću ga staviti da sjedi pored mene u automobilu ili u nekoj kocki, kovčegu – počinje svoju ispovijest Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

– Tri nedjelje je prošlo, a ja nemam najvažniju informaciju: “Gdje je Matej?”. To me jedino interesuje. Svjestan sam da je prošlo mnogo vremena, ali ja nisam izgubio nadu i neću dok ga ne pronađem. Ukoliko je živ, imam poruku za njega – samo ću ga zagrliti – suznih očiju kaže Periš.

 

Posljednja od informacija koja se pojavila u hrvatskim medijima, a tiče se Matejevog nestanka jeste prepiska njegovog druga i djevojke u kojoj se spominju n.rkotici. U porukama u koje je imala uvid “Slobodna Dalmacija” razmijenjenim dan nakon nestanka, drug je konstatovao da ne zna šta je bilo Mateju, te se zapitao da li su u pitanju “halucinogene dr.ge ili nešto drugo slično”. U prvom trenutku djevojci je rekao da “oni n..kotike nisu uzimali i da ne zna šta se Mateju dogodilo”, dok je u prepisci par dana kasnije rekao da su “dr.gu uzeli nakon što je Periš otišao iz kluba”.

– Tvrdim da Matej nije uzimao dr.gu. Dobio sam informaciju da su to veče mnogo pili, u šta vjerujem, ali apsolutno tvrdim da moj sin nije koristio n.rkotike – izričit je Periš.

Matejevi drugovi su Perišu rekli da su prvo pili crno vino, pa pivo i na kraju viski.

– Prije nego što će nestati, Matej je naručio bocu viskija i platio je. Drugovi su rekli da se malo nakon toga zadržao i nestao. Mislim da su oko dva sata utvrdili da ga nema. Da su se još više zabrinuli kada su vidjeli da je ostavio jaknu – kaže Periš i dodaje da su ga pozvali narednog dana i da su mu rekli “da nemaju ništa dobro da mu kažu i da je Matej nestao i da sada to moraju da prijave”.

Zbog svega što se izdešavalo, policija je u Beogradu saslušala šestoricu Matejevih drugova, ali i djevojku Maju koju je mladi Splićanin pokušao da dobije 30. decembra u 22.29 sat.

– Znam Maju, ona je sestra Matejevog druga i kćerka moje prijateljice. Sreo sam je ispred policijske stanice u Beogradu. Ona je plakala i bila je u emotivnom šoku, razbijena… Ona ne zna šta je Matej od nje htio i rekla mi je da se grozno osjeća. Misli da bi rezultat bio drugačiji da se Mateju javila i da je mogla negdje da ih uputiti – kaže Periš.

Nenad ne gubi nadu da je njegov sin još živ jer je signal njegovog mobilnog telefona posljednji put uhvaćen kod Ratnog ostrva.

 

– Policija mi je rekla da mobilni telefon može davati signal samo pola metra ispod vode. Onda se nadam da se našao pored tog ostrva i da je možda izašao. I Renato Grbić mi je rekao da je imao primjer žene koja je u gotovo istim vremenskim uslovima Savom plivala četiri sata i da su je našli živom. Moj sin je bio izuzetno fizički spreman – pojašnjava Periš.

Prema riječima nesrećnog oca, sa sinom se čuo posljednji put 30. decembra prošle godine oko 18 časova kada mu je rekao da ulazi u Srbiju i da su dobro.

 

– Dan nakon nestanka otkucao sam mu poruku: “Matej, javi mi se gdje si “. Ta poruka nikada mu nije isporučena i često uzmem telefon na kom piše da je posljednji put aktivan bio 30.12 u 23 sata – objašnjava Periš.

 

 

Nenad Periš i dalje apeluje na sve ljude koji imaju neku informaciju da jave policiji, a ne da to stavljaju na društvene mreže. U isti mah zahvalio bi se Ministarstvu unutrašnjih poslova na izuzetnom angažovanju i poručuje da ga jedino “istina zanima i ništa više”.

.

.

.

.

TVOJA REAKCIJA?