fbpx

Sorting by

×

OTKRIVENO ZAŠTO POLICIJA PRETRAŽUJE VELIKO RATNO OSTRVO: Da li je na pomolu novi trag u potrazi za nestalim Matejem Perišem?

Fokus pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u okviru potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem u poslednjih 48 sati je ponovo bilo Veliko ratno ostrvo, a ovoga puta obavljena je terenska pretraga ostrva, paralelno sa hotelom “Jugoslavija” do “Galijske bare”.

Hrvatski Jutarnji list od izvora u srpskoj policiji dobio je informaciju da se to preduzelo jer su se konačno stekli vremenski uslovi i zato što dosta toga upućuje policiju da pretražuje to područje.

potraga, Matej Periš, policija
FOTO: MUP SRBIJE

– Juče i danas pretraživano je Velikio ratno ostrvo, a pošto je naplavljeno, neki delovi ostrva nisu dostupni za pešake, što je vrlo važno za pse koji učestvuju u potrazi, a ona će se nastaviti i dalje. Važno je da se provere i potrage nastavljaju – kazao je za Jutarnji list Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

I nakon nekoliko prvih dana potrage, a posebno od 4. januara, policija je pretraživala obalni do Velikog ratnog ostrva i sa psima tragačima koji mogu osetiti individualni trag mirisa nestale osobe. Međutim, tada ta potraga nije dala rezultata.

potraga, Matej Periš, policija
FOTO: MUP SRBIJE

Srpska policija je i nakon rekonstrukcije kretanja Mateja Periša nakon napuštanja kluba “Gotik” u noći kad je nestao, navela da je signal njegovog mobilnog telefona takođe lociran u zoni Velikog ratnog ostrva kojeg su pretraživali, a oko kojeg još od početka potrage patroliraju plovila rečne policije i Žandarmerije.

Kako piše Jutranji list, vidljivo angažovanje velikog broja policajaca u uniformi i civilu, ali i pasa tragača možda naslućuje da policija ima neki konkretan trag s kojim još ne želi izaći u javnost, a možda i naglasiti da se bez obzira na vreme koje je prošlo intenzitet potrage ne smanjuje.

Matej Periš, Žandarmerija, Ronioci, pretraga, sava
FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

Bez obzira koliko ovaj deo ostrva ipak bio u urbanom delu, mestimično je obala prilično nepristupačna, zaklonjena rastinjem, zbog čega je policija čak naložila vlasnicima brodića i splavova da raščiste područje oko tih objekata kako bi se olakšala potraga, navodi Jutranji list.

Aleksandar Vulin, čamac, potraga, Matej Periš
FOTO: STEFAN STOJANOVIĆ MONDO

Hrvatski portal zaključuje da ovako veliko angažovanje policijskih snaga sasvim sigurno nije usledilo bez plana kojeg sprovodi beogradska policija i koja tokom dosadašnje potrage sarađuje s kolegama iz Hrvatske, ali i policijama susednih država. Iako potraga do sada nije dala rezultate, policija će i dalje pretraživati taj teren jer neke operativne pretpostavke ukazuju da je to područje koje treba detaljno pretražiti.

TVOJA REAKCIJA?