OVAJ ČAJ JE DAR OD BOGA: Smanjuje rizik od pojave krvnih ugrušaka i drži holesterol pod kontrolom!

Napitak koji pogoduje celom organizmu

Crni čaj se od davnina koristi u narodnoj medicini, a lekovita svojstva su brojna. Evo kako deluje na orgnizam:

Zbog visokog sadržaja fluorida osobe koje piju čaj imaju dobro očuvanu gustoću kostiju i zdrave zube. Još od davnih vremena u narodnoj medicini se crni čaj koristio za ublažavanje bolesti desnih kao i protiv kvarenja zubi.

Takođe je bio vrlo delotvoran kod upale grla, detoksikacije organizma, umornih očiju, podočnjaka, glavobolje… Mnoge kozmetičke kompanije odnedavno dodaju u svoje proizvode upravo crni čaj jer se pokazalo da neki njegovi sastojci štite od upala nastalih UVB zračenjem koja uzrokuju nekoliko bolesti kože. Ekstrakt crnog čaja potpomaže oksidaciju masti pa ga smatraju bitnim saveznikom u borbi protiv prekomerne težine.

  VIC: Deda krenuo u provod

Brojna istraživanja ukazala su i na pozitivne učinke konzumacije crnog čaja kao što su: Snižavanje holesterola, smanjivanje rizika pojave krvnih ugrušaka.

Čaj
foto: Shutterstock

Takođe sadrži i nutritivne vrednosti koje neće nestati ako se kod pripremanja čaja stavi malo mleka, a poznato je da zbog određene količine kofeina dovodi do smanjenja pospanosti i umora, pa je zbog toga dobra zamena za kafu.

U različitim kulturama se priprema na razne načine. Neki crni čajevi se još obogaćuju aromom jasmina i bergamonta. Obično se u crni čaj dodaje malo mleka kako bi se ublažio njegov gorak ukus.

 

TVOJA REAKCIJA?