OVO JE PUTINOV KEC U RUKAVU: Jedini je u Rusiji, njegovo uništenje značio bi STRAŠAN PORAZ! (VIDEO)

Posle potapanja ruske mornarice “Moskva”, analitičari smatraju da bi jedino veći poraz za Purtina bio gubitak nosača aviona “Kuznjecov”, ili podmornice sa balističkim projektilom.

Ruska ratna mornarica “Moskva” potonula je u Crnom moru, Rusi navode da se to dogodilo nakon eksplozije municije, dok Ukrajinci tvrde da je krstarica pogođena protivbrodskim projektilima Neptun, zbog čega je počela da tone i primorala posadu da napusti brod.

Nekoliko sati nakon što je Rusija izgubila jedan od najmoćnijih ratnih brodova, usledili su vazdušni napadi na Kijev, a mnogi smatraju da je granatiranje prestonice Ukrajine, Putinova osveta za “Moskvu”.

Analitičari smatraju da bi za rusku vojsku veći udarac od gubitka ratnog broda “Moskva” bio jedino gubitak nosača aviona “Kuznjecov”, ili podmornice sa balističkim projektilom.

Kuznjecov je sagrađen u Crnomorskom brodogradilišnom zavodu i nekoliko je puta menjao ime dok nije dobio ovo koje nosi sada: Admiral flote Sovjetskog Saveza Kuznjecov.

To je zvanični naziv jedinog aktivnog ruskog nosača aviona koji je ujedno i admiralski brod Vojnomorske flote Ruske Federacije, odnosno ruske ratne mornarice. Sagrađen je u Crnomorskom brodogradilišnom zavodu, jedinom koje je u SSSR bilo zaduženo za gradnju nosača aviona, i prvobitno se zvao “Riga”. Čovek po kome je dobio ime bio je admiral flote Sovjetskog Saveza Nikolaj Gerasimovič Kuznjecov, legenda Drugog svetskog rata, nosilac četiri Ordena Lenjina, dva Ordena Ušakova, tri Ordena Crvene zastave i po jednog Ordena Crvene zvezde i Ordena znaka časti.

  Njeno lice očarava sve oko nje, ali ostatak tijela…Ovo niko nije očekivao!

Kuznjecov je potomak srpskih iseljenika u rusku imperiju, ali to nije zvanično potvrđeno. Naime, otac Nikolaja Gerasimoviča Kuznjecova, koji je rođen 24. jula 1904. godine u mestu Medvetki, bio je srpski imigrant koji je u Rusiju stigao krajem 19. veka. Kuznjecov se danas smatra jednim od od najistaknutijih ljudi u istoriji sovjetske, a danas ruske mornarice.

Admiral Kuznjecov ima drugačiji dizajn od američkih nosača aviona, a njegova funkcija je da štiti i podržava strateške nuklearne podmornice, bojne brodove i avione u sklopu ruske ratne mornarice. Težak je između 43-55.000 tona, dugačak je 306,5 metara, ima gaz od 9,1 metra, kreće se brzinom od 32 čvora, posadu mu čini 1.960 ljudi, i može da primi između 41-52 aviona. Osnovni borbeni avion koji se nalazi na “Kuznjecovu” je lovac Su-33, koji je unapređena mornarička verzija aviona Su-27.

Kuznjecov je trenutno jedini aktivni ruski nosač aviona. Napravljen je još samo jedan nosač aviona ove klase, Varjag, koji nikada nije porinut, a koji je Ukrajina prodala Kini, pod uslovom da se ne koristi u vojne svrhe.

Ponos ruske vojske “Kuznjecov” korišćen je u vojnoj kampanji Rusije u Siriji kao podrška sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu. Avioni su izvodili napade na snage sirijskih pobunjenika.

TVOJA REAKCIJA?