fbpx

Sorting by

×

Ovo su najteža pitanja iz kviza „Želite li da postanete milioner“

Kviz “Želite li da postanete milioner” bio je među najpopularnijim kvizovima u Srbiji. Sa takmičarima i voditeljem Ivanom Zeljkovićem, Zekom Milionerom, gledaoci su testirali svoje znanje. Proverite koliko toga znate i sada, slede najteža pitanja iz ove emisije.

Testirajte svoje znanje

Saša Tomić iz Požarevca je bila među najuspešnijim takmičarima kviza. A pitanje za pet miliona dinara bilo je: za koje dve oblasti je Linus Poling dobio Nobelove nagrade?

Ponuđeni odgovori glasili su: za fiziku i hemiju, za hemiju i mir, za medicinu i fiziku, za književnost i medicinu.

Saša je odustala od odgovora, zadražala dva i po miliona dinara. A zatim je rekla svoje mišljenje. Odabrala je četvrtu opciju koja nije bila tačna. Rešenje je odgovor pod slovom B.

Da li znate ovo?

U istoj situaciji bio je i takmičar Agoston Legvari, koji je poput Saše odustao od daljeg takmičenja.

A 15. pitanje glasilo je: grupa 47 okupljala jepisce, slikare, arhitekte ili kompozitore. Na njegovu žalost odgovorio je tačno, odabravši prvu mogućnost.

Dr Zoran Đinđić

Dr Zoran Đinđić, bivši premijer Republike Srbije, u kvizu je učestvovao 2002. i zastao kod pretposlednjeg 14. pitanja. “Kom našem poznatom glumcu je deda bio rođeni Nemac?“, pitao ga je Zeka.

Između Zorana RadmilovićaDanila StojkovićaPredraga Ejdusa i Steve Žigona, odlučio se za četvrtog. I nije bio u pravu. Dedu Nemca imao je čuveni Radovan treći.

Ipak, Đinđićevo učestvovanje je bilo veoma uspešno, osvojio je 750 hiljada dinara koje je poklonio u humanitrane svrhe.

Jelisaveta Seka Sablić

U kvizu se oprobala i čuvena glumica Jelisaveta Seka Sablić. Da bi osvojila milion i 200 hiljada dinara, morala je da odgovorio na: koja su dva naučnika 1953. otkrila strukturu DNK.

Mogla je da bira između Bejlisa i Starlinga, Brinstera i Plamitera, Votsona i Krika, Bininga i Rorera. Seka je zadržala osvojenih 600 hiljada dinara, a da li znate ko je izmislio DNK? U pitanju su Votson i Krik.

Koliko poznajete glumu?

Dečak Miloš Gulan je bio hrabar. Hteo je da osvoji milion i 250 hiljada dinara. Do toga ga je delilo pitanje: koji od navedenih glumaca je najčešće tumačio likove koji ne dočekaju kraj filma.

Odgovori su bili: Džek Nikolson, Robert de Niro, Dastin Hofman ili Al Paćino. On je rekao Paćino. I pogrešio. Rešenje je bilo de Niro. Ipak, svaka čast za hrabrost. Kući je otišao sa 150 hiljada dinara.

I šou-biznis u “Milioneru”

Dr Vesnu Muhić je do milion i 500 hiljada dinara odvajalo pitanje iz svetskog šou-biznisa. Morala je da odgovori na: kako se zove novi suprug pop pevačica Britni Spirs.

Nije se usudila da rizikuje da li je to Danijel, Džastin, Kevin ili Kristijan. Posle odluke da sačuva 750 hiljada dinara, rekla je da je to možda Džastin ili Kevin… a onda prelomila: “Kevin” i pogodila.

Bilo je ovo 13. pitanje, na dva koraka od tri miliona dinara koliko je iznosila najveća nagrada.

Znate li šta je heraldika?

U “Milioneru” su se jedno vreme takmičili parovi. Aleksandra i Dragan Simendić su 2003. došli do 13. pitanja. “Knez Boris Golicin je osnivač moderne: seizmologije, geologije, heraldike ili numizmatike?”.

Foto: Youtube/screenshot

Nisu želeli da izgube 375 hiljada dinara. Aleksandra je nakon odustajanja rekla da je rešenje možda seizmologija. Da je bila smelija, sa Draganom bi došla do duplo veće sume i nastavila takmičenje.

A kod komšija…

“Milioner” se igrao i u Hrvatskoj. Takmičarka je, da bi osvojila milion kuna, morala da zna koja TV voditeljka je 2001. trčala na maratonu u Parizu.

Foto: Youtube/screenshot

Između Mirjane Hrge, Mime Zidarić, Ines Preinadl i Sandre Antonić, izabrala je Sandru i postala milionerka.

Pitanje za američkih milion dolara

U Americi su pak, za milion dolara, umeli da pitaju: koji se predsednik pojavio u seriji “Laugh-in”?.

Muškarac sa slike je morao da bira između Lindona Džonsona, Ričarda Niksona, Džimija Kartera ili Džeralda Forda. Odmah je znao tačan odgovor.

Evo rešenja

Rekao je da je u pitanju bio Nikson i osvojio milionsku sumu. Koliko ste vi zaradili u ovom našem kvizu?

TVOJA REAKCIJA?