fbpx

Sorting by

×

POSLJEDNJE INFORMACIJE: Evo šta se dešava u slučaju Mateja Periša nakon prijave manekenke

L. A. se oglasila iz Minhena gdje živi i pitala ljude koliko je tačno visok nestali Splićanin, jer je sigurna da je čak tri puta vidjela mladića koji je “isti on”.

Hrvatska policija potvrdila je da istražuje navode manekenke L. A. da je Mateja Periša, nestalog prije više od mjesec dana, vidjela u Minhenu. Hrvatski “Indeks” dobio je potvrdu da hrvatska policija, zajedno sa srpskom, istražuje objavu manekenke na Instagramu.

L. A. se oglasila iz Minhena gdje živi i pitala ljude koliko je tačno visok nestali Splićanin, jer je sigurna da je čak tri puta vidjela mladića koji je “isti on”. Navela je i da joj je žao što ga nije fotografisala, i da će u nedjelju doći u Beograd i pokušati da prijavi šta je vidjela.

 

List piše da je hrvatska policija potvrdila da se svi navodi o nestalom mladiću istražuju, kao i ovaj, i da je kontaktirana njemačka policija od koje se još uvijek čeka povratna informacija.

Djevojka inače, kako navodi, radi kao model i dio vremena živi u Minhenu. Zbog izjave manekenke oglasio se i Matejev otac Nenad.

Informaciju da policija provjerava navode djevojke koja tvrdi da je vidjela mladića koji izgleda isto kao Matej Periš komentarisao je i njegov otac Nenad.

– Znam da se policijske provjere obavljaju prema procedurama kao uostalom i za svaku sličnu informaciju – kazao je Nenad Periš.

Kazao je kako se i dalje nada, ali da je kod ovakvih informacija oprezan jer su se dosad pokazale netačnima.

– I ja i Matejeva porodica imamo još uvijek nade da će Matej biti pronađen živ bez obzira na informacije. Do sada je bilo mnogo informacija koje su se na kraju na žalost pokazale pogrešnima pa sam oprezan – rekao je.

Podsjetimo, Matej Periš nestao je prije gotovo mjesec i po dana u Beogradu, a približno toliko traje i zasad neuspješna potraga za njim. Nešto iza 1:40 u noći između 30. i 31. decembra istrčao je iz kluba Gotik.

Nadzorne kamere su ga snimile kako trči beogradskim ulicama, neuspješno pokušava da zaustavi taksi i desetak minuta nakon što je krenuo iz Beton hale, u kojoj se nalazi Gotik, dolazi do restorana Savanova te se spušta stepenicama prema rijeci. Još je uvijek potpuno nejasno zašto je odjurio iz kluba i zašto je u krenuo prema Savi.

MUP Srbije objavio je kako se na snimcima vidi objekt koji se kreće nizvodno Savom od Brankovog mosta prema ušću u Dunav te da se lokacije tog objekta poklapaju s posljednjim registriranim lokacijama s Matejevog mobitela, prenosi Objektiv.

TVOJA REAKCIJA?