fbpx

PRONAĐENA ŠESTOGODIŠNJA DJEVOJČICA NESTALA PRIJE DVIJE GODINE: RODITELJI JE SKRIVALI ISPOD STEPENICA

Djevojčica (6) koja je nestala 2019. godine pronađena je živa u tajnoj sobi ispod stubišta, saopćila je policija u američkoj državi New York.

Paislee Shultis, sada šestogodišnjakinja, otkrivena je u kući u gradu Saugerties nakon potrage u ponedjeljak.

Ona je dobrog zdravlja i sada je ponovno spojena sa svojim zakonskim skrbnikom i starijom sestrom – kaže policija.

 

Nestanak je prijavljen u julu 2019. godine iz okruga Tioga u New Yorku, navodi se u policijskom saopćenju. Tada je imala četiri godine. Vlasti su od početka vjerovale da su je oteli njeni biološki roditelji, Kimberly Cooper (33) i Kirk Shultis Jr. (32), nakon što su 2019. izgubili skrbništvo nad njom.

Pronađena u tajnoj sobi ispod stubišta

  Što je najpoznatija balkanska proročica predvidjela za 2022.: Novi virus, velike poplave, glad i žeđ…

Nakon što je primila informaciju da se Paislee nalazi u kući u gradu Saugerties, u okrugu Ulster, policija je dobila nalog za pretragu kuće. Otac Kirka Shultisa, koji je vlasnik kuće, bio je tamo kada je policija obavila pretres i rekao da nema saznanja o tome gdje se Paislee nalazi.

No nešto više od sat vremena nakon potrage, jedan od detektiva je primijetio da su stepenice koje vode u podrum kuće čudno konstruirane. Nakon što je uklonila nekoliko ploča, policija je pronašla Paislee i njenu biološku majku Cooper kako se skrivaju u, kako je policija opisala, “malom, hladnom i mokrom” ograđenom prostoru.

Cooper, Shultis Jr. i njegov otac su uhapšeni i optuženi za Paisleeinu otmicu. Otac i sin su pušteni na slobodu do suđenja.

Istraga je u toku i očekuje se još hapšenja – stoji u policijskom saopćenju, prenosi Index.hr.

 

 

TVOJA REAKCIJA?