PROŠIRENE VENE “PEKU” KAD JE TOPLO, A EVO KAKO DA IZBJEGNETE POGORŠANJE: Primijenite ovih 5 pravila tokom ljeta

Osobe koje imaju problema sa proširenim venama nimalo se ne raduju dolasku toplog vremena i visokim temperaturama. Toplota širi krvne sudove i pojačava tegobe kao što su bol, svrab, osjećaj žarenja, pečenja i težine u nogama…

Drugim riječima, ko ima vensku bolest, neminovno dolazi do pogoršanja, mogu se javiti upale, venski ekcemi, odnosno crvene fleke na nogama. To su tegobe koje se značajno pogoršavaju u ljetnjem periodu, i pacijenti često kažu kada dođe ljeto, da im je tad najgore.

  VIC: Mujo u Njemačkoj

Kako izbjeći pogoršanje?

Doktori su otkrili kako da izbjegnete pogoršanje proširenih vena na vrućini. Kod ovog stanja neophodno je da “djelujete” u nekoliko pravaca odjednom, prije svega treba da promijenite ishranu i pijete više tečnosti.

Visoka temperatura doprinosi još većem širenju vena, a krv teče mnogo sporije, što može da dovede do pojave krvnih ugrušaka. Takođe je preporuka i da se više krećete, da budete fizički aktivniji, a stručnjaci preporučuju plivanje, biciklizam i planinarenje. Takođe je važno uzimate više tečnosti, ne boravite previše na suncu, kao i da se tuširate (posebno noge) naizmenično toplom i hladnom vodom.

TVOJA REAKCIJA?