fbpx

Putin: Za isporuke plina Europskoj uniji primat ćemo samo rublje

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da za isporuke pline “neprijateljskim zemljama” kao što su članice Europske unije i SAD primati samo rublje.

“Nema smisla da isporučujemo naša dobra Europskoj uniji i Sjedinjenim Državama te isplatu primamo u dolarima, eurima i drugim valutama. Zbog toga sam odlučio uvesti set mjera kako bi što je prije moguće prebacili isplate – počnimo s našim prirodnim plinom – koje primamo za isporuku u tzv. neprijateljske zemlje, u ruske rublje. To znači da ćemo odbijati koristiti komprimitirane valute u takvim transferima”, rekao je Vladimir Putin, a prenose prorežimske RIA Novosti.

  NIKAD SKANDALOZNIJI IZBOR ZA POTRČKE – Dragojevićka ZAPRIJETILA PRODUKCIJI nakon ODLUKE VOĐE!

Scholz: Trenutni embargo na ruske energente bio bi razoran

Podsjetimo, njemački kancelar Olaf Scholz je danas rekao da bi prijedlozi za trenutni embargo na uvoz ruskih energenata bili odbačeni jer bi utjecaj toga na Europu “bio vrlo razoran i štetan”.

Rekao je da je Njemačka u procesu osamostaljivanja od ruskih izvora energije, ali da bi to, ako se napravi odjednom, gurnulo i Njemačku i cijelu Europu u recesiju.

Upozorio je da bi cijela industrija bila na rubu propasti i da postojeće antiruske sankcije već teško pogađaju njemačke građane.

TVOJA REAKCIJA?