fbpx

Sorting by

×

Rusija zbog borbenih aviona prijeti zemljama koje graniče s Ukrajinom

Svaka zemlja koja odobri korištenje svojih zračnih luka Ukrajini za napade na Rusiju mogla bi se smatrati zemljom koja je ušla u sukob, rekao je danas glasnogovornik ruskog ministarstva obrane, optužujući Rumunjsku da je dopustila takva slijetanja. 

“Praktično čitavo zrakoplovstvo režima u Kijevu koje je sposobno za borbena djelovanja je uništeno. Ali znamo iz sigurnog izvora da su ukrajinski avioni poletjeli prema Rumunjskoj i drugim susjednim zemljama”, istaknuo je.

“Korištenje zračnih luka tih zemalja moglo bi se smatrati miješanjem u oružani sukob”

“Korištenje mreže zračnih luka tih zemalja koje bi služile za ukrajinske vojne avione i potom njihovo korištenje protiv ruskih oružanih snaga moglo bi biti smatrano miješanjem tih zemalja u oružani sukob”, rekao je  Konašenkov.

Ukrajina, na koju je Rusija izvršila invaziju 24. veljače, traži od zapadnih zemalja da uvedu zonu zabrane letenja iznad njezina teritorija. Taj zahtjev NATO je odbacio zbog rizika izravnog sukoba s Moskvom.

Jučer je ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio da će Rusija smatrati svaku zemlju koja uvede zonu neletenja iznad Ukrajine protivnicom u ratu.

TVOJA REAKCIJA?