fbpx

Sorting by

×

Toplo mleko sa ovim ZAČINOM je SPAS protiv VIRUSA i PREHLADE!

Pred spavanje popijte ovu mešavinu.

Odbranite organizam od virusa i prehlade drevnim ajurverdskim receptima.

Od davnina se mleko sa začinima i lekovitim biljem u Indiji koristilo kao zdrav napitak. U Ajurverdi je takvo mleko poznato pod imenom Sidha Dugdham.

Izuzetno je cenjeno u ajurverdskoj medicini jer hrani organizam, smiruje emotivnu napetost i pomaže pri uravnotežavanju svakog telesnog tipa.

Uz mnoge blagodati za zdravlje i lepotu, ovo mleko podstiče i vitalnu energiju – ojas.

Mleko

Mleko
Foto: Profimedia

Kako bi pripremili mleko na zdrav način bitno je da ne pijete hladno i neprokuvano. Potrebno ga je dovesti do vrenja, i zatim ga kuvati na laganoj vatri još 5 do 10 minuta zajedno s lekovitim biljem.

Ključanje menja strukturu i čini ga lakšim za probavu.

Kome je namenjeno ovo mleko?

Zbog svojih lekovitih svojstava i hranjivih stvari ovaj napitak se posebno preporučuje ljudima čiji je organizam iscrpljen i slab. Telu vraća imunološku otpornost i probavnu snagu čime ga štiti od raznih bolesti.

Preporučuje se i ljudima koji pate od kapha poremećaja koji uključuje kašalj, pojačan sekret, zapušene sinuse ili disajne infekcije. Ajuverda savetuje da mleko pijete u večernjim satima zbog njegovih umirujućih i probavnih svojstava čime pospješuje miran i dubok san te zdravu jutarnju probavu.

 Haldi – Sidha mleko sa kurkumom

Kurkuma svojim moćnim sastojcima jača imunitet, poboljšava zdravlje srca i smanjuje rizik od prehlade, gripa i drugih infekcija.

Mleko sa kurkumom pomaže telu da se odbrani od virusa te je odlično za ublažavanje akutnih poremećaja koji su vezani za grlo i pluća poput upale krajnika, laringitisa i promuklosti grla.

muža mleka

Foto: Profimedia

Adraka – Sidha mleko sa đumbirom

Đumbir se u ajurverdi naziva “univerzalnim lekom”, a terapeutska upotreba đumbira opisana je u drevnim ajuverde tekstovima kao lek za razne bolesti kao što su artritis, bolesti probavnog, respiratornog i kardiovaskularnog sistema.

Mleko sa đumbirom ublažava poremećaje respiratornog sistema poput suvog kašlja i emfizema te pomaže u smanjenju i ublažavanju bolova u mišićima, zglobovima i kostima.

 

Đumbir

Đumbir

TVOJA REAKCIJA?