U dva dana dva mrtva ruska oligarha sa porodicama

Dva ruska oligarha pronađena su mrtva u dva dana, zajedno sa svojim suprugama i kćerima.

Vladislav Avajev, bivši potpredsjednik Gazprombanke, pronađen je mrtav s prostrjelnom ranom u svom stanu u Moskvi u ponedjeljak, izvijestila je ruska državna novinska agencija Tass.

Moskovski istražni odjel nije naveo imena žrtava u svom javnom priopćenju o slučaju, ali Tass je rekao da je neimenovani izvor potvrdio njihov identitet, prenosi Business Insider.

Istražitelji su u svom priopćenju napisali da zagovaraju teoriju da je Avajev ubio svoju ženu i kćer i potom sebe.

Gotovo isti scenarij s ruskim oligarhom i njegovom suprugom i kćeri u Španjolskoj

Više od 3.000 kilometara dalje, u Španjolskoj, još jedan oligarh, Sergej Protosenja, pronađen je obješen, a njegove supruga i kći su nasmrt izbodene, izvijestio je španjolski TV kanal Telecinco. Njegovo tijelo pronađeno je u utorak, izvijestio je španjolski magazin El Punta Vui.

  PRVI PUT VIĐEN NAKON ŠTO JE OBJAVIO DA JE TEŠKO BOLESTAN: Evo kako izgleda Brus Vilis, prizor je tužan

Pored Protosenjovog tijela bili su krvavi nož i sjekira, javio je Telecinco.

Protosenja je bivši potpredsjednik i glavni financijaš Novoteka, velike plinske tvrtke koja je, kako piše Business Insider, imala bliske poslovne veze s Gazprombankom.

Protosenja je sa suprugom i kćeri odsjeo u unajmljenoj luksuznoj vili u Lloret de Maru, obalnom katalonskom gradu uz Barcelonu, za vrijeme Uskrsa, navodi Telecinco.

Policiju je alarmirao Protosenjin sin koji je iz Francuske bezuspješno pokušao stupiti u kontakt s obitelji, prenosi Index.

Katalonska policija potvrdila je u utorak da istražuje tri smrtna slučaja, ne navodeći imena. I ovdje je teorija da je Protosenja ubio svoju obitelj prije nego što si je oduzeo život.

Protosenja nije ostavio poruku, a na njegovom tijelu nije bilo mrlja od krvi, izvijestio je El Punta Vui, ne navodeći izvore. Njegovo je bogatstvo iznosilo oko 4,3 milijuna dolara, navodi Telecinco.

Nijednom od njih nisu bile izrečene sankcije.

TVOJA REAKCIJA?