Ukrajina objavila fotografije, ruga se Rusima: Ovo su njihove “moderne” rakete

Oavještajna služba Ukrajine objavila je na svojoj stranici fotografije za koje tvrdi da prikazuju rusku krstareću raketu. 

Navode da je raketa, iako se Rusija hvali modernim naoružanjem, opremljena elektronikom koja je razvijena 60-ih godina prošlog stoljeća.

“Rakete X-101 proizvodile su se od 1999. do 2013. Ruski mediji su ih opisali kao ponos najnovijeg ruskog visokopreciznog oružja”, napisali su. “Rezultat upotrebe projektila X-101 okupatora u Ukrajini opovrgnuo je ruske tvrdnje o učinkovitosti ovih raketa. Baza elektroničkih komponenti pokazala se vrlo daleko od moderne”, dodaju.

  Nikad BRUTALNIJI RASKID Dalile i Cara – LETI STAKLO NA SVE STRANE! Objezbeđenje RAZDVAJALO

“Analiza sustava za navođenje i navigaciju krstarećih raketa X-55, kao i njihovih modifikacija X-555 i X-101, koju su proveli ukrajinski stručnjaci, pokazala je da su “moderne” jedinice za navođenje razvijene između 1960. i 1970.”, navode. “Najnovije ruske rakete koriste navigacijski sustav koji je razvijen 1977. godine, koji se masovno postavljao na zrakoplove Su-27 ili MiG-29 iz sovjetskog razdoblja”, dodaju.

Na kraju navode da većina ovih projektila nije pogodila zadane ciljeve.

TVOJA REAKCIJA?