fbpx

Sorting by

×

Veza u kojoj žena ćuti zarad mira – Nije ispravna: Psiholog ističe bitne stavke za dobar brak

Photo by Centre for Ageing Better from Pexels

Poznati psiholog Mihail Labkovski i ovaj put daje korisne savjete u vezi ljubavnih veza.

„Postoji samo jedan obrazac: Mentalno zdrava osoba ponaša se poput zdrave osobe u bilo kojoj vezi. Ne komplikuje ih, ne sumnja u dobre namjere partnera, ne izmišlja i ne nagađa šta drugi misle. Zdrava veza je i dalje veza u kojoj je lijepo oboma.”

Primjer jedne žene: – Kad pokušam razgovarati sa svojim čovjekom o problemima, on se zatvori i kaže da ga pritiskam. Postoji li šansa da mu kažem šta me muči a da ne pobjegne od problema? – Nema šanse. Muškarci mrze rješavati probleme i od toga bježe.

Photo by Yan Krukov from Pexels

Ako vaša veza zaista ovisi o ovom razgovoru, recite mu da želite razgovarati o nečemu važnom.. Ako on to ne želi, tada recite da niste zadovoljni s tim, kratko i jasno. Vidjećete, on će sam dotrčati i reći: “Hajde da razgovaramo”.

Istorijski gledano, pametna, mudra žena trebala bi biti u stanju da se prepusti muškarcu, da izgladi sukobe. Sve majke i bake smatraju to preduvjetom za održavanje dobrih odnosa u porodici. Ali to nije tako.

Photo by Dragonimages from Freepik.com

Garancija sretnog porodičnog života nisu ustupci, već stabilna psiha, u kojoj nemate oklijevanja: danas volim, a sutra ne. Kad mislite da je bolje šutjeti i trpjeti nego kvariti odnose u porodici, onda je to potpuno nezdravo razmišljanje.

Muškarci ne ostavljaju slobodne i samopouzdane žene. Najvažnije je ne bojati se; kad se ne bojite, postajete slobodni. Inače, od takvih ljudi niko ne bježi. Znate li od koga bježe? Samo od onih koji se neprestano svega boje.

Izvor: pult24.info

TVOJA REAKCIJA?