fbpx

(VIDEO 18+) GOLIM GRUDIMA PROTIV PUTINA: Grupa žena se skinula u znak protesta protiv rata u Ukrajini

Grupa feminističkih aktivistkinja pokazala je solidarnost sa ljudima u Ukrajini neobičnim protestom – skidanjem majica u javnosti.

Ispred Ajfelove kule prošlog vikenda (6. marta), 50 žena jedne grupe zapalilo je žute i plave baklje i ofarbalo svoje gole grudi u boje ukrajinske zastave.

Uz transparente “Putin je ratni zločinac” i “Stop Putinovom ratu”, aktivisti su na svoj način odgovorili na krizu u Ukrajini. Akciju je izvela radikalna protestna grupa Femen, ženski pokret koji je osnovan upravo u zemlji koja je trenutno pod opsadom ruskih snaga. Organizacija je uspostavila frakcije širom sveta, sve daju svoje izjave o feminističkim kampanjama, i prateći mantru “naše oružje(a) su naše gole grudi!”

  Vatrogasci su snimljeni kako oduzimaju telefone na plaži i postoji jako dobar razlog zašto to rade

Obraćajući se ekskluzivno za Dejli Star, jedna od članica grupe u Parizu, Juela, objasnila je šta primorava “normalne” žene da izađu na ulice u goli protest

– To je način da imate dobru vidljivost“, rekla je ona. „U početku nismo bile u toplesu i nije toliko funkcionisalo. Sada međutim, taktika grupe “sekstremizam” privlači pažnju javnosti -rekla je ona, prenosi republika.

TVOJA REAKCIJA?