VUČIĆ SE VEČERAS OBRATIO GRAĐANIMA SRBIJE: “Tražili su nam da priznamo nezavisnost Kosova, Srbija na to ne pristaje”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras se obratio građanima Srbije nakon niza sastanaka koje je imao.

“Najprije smo na sjednici Savjeta razmatrali sve da u najboljoj vjeri i želji da možemo da ublažimo sve posljedice najteće krize koja je zahvatila svijet od Drugog svjetskog rata na ovamo. Dogovorili smo kupovinu dodatnih količina nafte, zatim i mlijeka u prahu”.

“U drugom dijelu sednice i u razgovoru sa Srbima sa KiM govorili smo o odluci Albanaca da ne dozvole održavanje izbora 3. aprila. To nije pitanje samo da li će ljudi sa KiM moći da glasaju”.

“I Bisljimi i neki drugi su govorili da Albanci ne žele da zaustave izbore na KiM. Samo da podsjetim šta smo sve učinili i na šta smo sve pristali”.

“Od nas se bukvalno traži da priznamo Kosovo”.

“Prihvatili smo bezbroj kompromisa, ali Srbija neće da prizna nezavisnost Kosova”.

“Srbi sa KiM su me danas iznenadili nešto radikalnijim zahtjevima, ali sam zamolio za strpljenje. Ostaću uz njih iako me preglasaju. Srbi sa KiM gotovo jednoglasno su tražili ne samo da se istupi iz svih institucija, već i da 435 policajaca ode. Ja ih razumem zbog terora kroz koji prolaze. Pitao sam ih šta ćemo dan poslije. Ok, mi ćemo da preuzmemo finansijski teret, ali bojim se da bismo mogli da uđemo u začarani ratni krug”.

  Poljubili se Dalila i Car: Pravila haos zbog Dejana i Aleks, a sad u bivšem ljubavniku našla utjehu!

“Neki su čak spremni i na sukob, neki da odu. Ja sam ih zamolio da ostanu da čuvaju naša vjekovna ognjišta. Jednom kad se u to uđe, povratka nema. Zamolio sam ih za strpljenje, oni su bili fer i rekli da samo meni vjeruju”.

“Nadam se da će Kvinta da osudi ponašanje Prištine”.

“Neki u regionu igraju igru kako bi nas uvukli u zamku, kao da smo mi protiv zapadne civilizacije. Tu vrstu klopke moramo da izbegnemo. Ne vode slučajno koordinisanu akciju cijela Priština i dijelovi, Podgorice, Zagreba i Sarajeva”.

“Zahvaljujem se predstavnicima Srba sa KiM što nam veruju. Uskoro ćemo ponovo razgovarati”.

TVOJA REAKCIJA?