fbpx

ZA 24 ČASA SU MU PROMENILI KRV U TELU I IZVUKLI OTROVE: Glumcu Igoru Perviću prvi špric heroina ubola je ONA!


Važio je za jednog od najvećih šmekera na našoj muzičkoj sceni! A onda je ljubav prema jednoj devojci sve promenila…

Glumac Igor Pervić se na sceni pojavio prvi put sa samo sedam godina i svima je bilo jasno čime će se baviti! Gde god bi se pojavio, plenio je šarmom i osmehom. A njegove svetle oči je retko ko mogao da zaboravi.

Poznato je da je ovaj miljenik žena godinama imao probleme sa drogom. Prvo je počelo, mislio je glumac, potpuno bezazleno.

– Sva ta deca su bila iz dobrostojećih kuća, tako da smo imali dovoljan džeparac da LSD kupimo za vreme odmora. Ta moja generacija 1967. bila je veoma opičena po tom pitanju. Duvali smo lepak na čašu OTO-a – govorio je Igor.

Međutim, na heroin ga je, zapravo, “navukla” jedna devojka! Nije ni slutio u kom pravcu će se njihova ljubavna priča odvijati…

– Jedna devojka, pokoj joj duši, koja je sada mrtva… Ja sam bio strašno zaljubljen u nju… Imao sam motor, “Tomos automatik”, tad sam imao nekih 17 godina. To je tada bilo ne možeš da zamisliš, imati taj motor. I ja je stavim na motor i ona mi kaže: “Ajde, vozi me na Novi Beograd, imam nešto hitno tamo da završim”. Ja vidim njoj nešto nije dobro, a ja tada stvarno nisam ništa znao o teškim drogama. Došli smo do zgrade i ona me pošalje na treći sprat. Za nju sam bio spreman sve da uradim. Nađemo se mi na trećem spratu i ona poslaže sve “rekvizite”, ja gledam zapanjeno šta to ona tamo krčka… I stavi ona meni špric, a ja sam se igle bojao kao groma. I ja naravno da bih tu devojku očarao, onako mlad i glup, kažem hajde. Okrenem glavu na drugu stranu i ona mi to uradi. U tom trenutku osetim nirvanu i počeli smo da vodimo ljubav na stepeništu. Nije jedan dan prošao, ja sam se ponovo… To. Nikad nisam uzimao na nos. Počeo sam tako i nastavio na igli. U početku nam nije trebalo mnogo para, ali kasnije su počeli problemi i krize su bile psihičke. Gledajući nju koja je bila mnogo duže u svemu tome, ubacivao sam sve više sebe u to stanje. Kada je ona vikala da je sve boli i ja sam, a u stvari me ništa nije bolelo osim mozga – zaključio je.

  Evo kako čaša hladne vode deluje na naš organizam – i kome se nikako ne preporučuje

Prvi put je shvatio da ima ozbiljan problem sa narkoticima u devetnaestoj godini i tada je otišao na lečenje.

– Tada nisu bili centri za odvikavanje, već su me smestili u bolnicu “Dragiša Mišović” sa nekim čovekom koji je imao psihičkih problema. Sećam se, bio je maj i budi me da mi kaže da pada sneg. Napravili su to tako pametno, da je balkon od moje sobe bio u prizemlju. Tada su Valorom lečili narkomaniju, ja njima Valoro, oni meni heroin. Tako da sam ležao u bolnici i uzimao heroin – priznao je.

Igor je naglasio da mu je u tim momentima najveća podrška bila tadašnja devojka, a kasnije i kniževnica Jasmina Holbus.

– Otišao sam u London na detoksikaciju i za 24 sata pod anestezijom promenili su mi krv, izvukli sve otrove i blokirali centre u mozgu kako ne bih mogao ništa da osetim ako ponovo uzmem drogu. Oboje smo se strašno zaljubili, moj očuh joj je pisao recenziju za knjigu, tako smo se prvi put videli. Vodila je računa o meni do te mere da me je hranila, vodila kod doktora, bukvalno sve. Danas njoj mogu da zahvalim što sam živ – istakao je tada Igor.

Svestan svih svojih loših poteza u životu, koji su ga odveli ka ozbiljnim problemima, mladima je poručivao:

– Nemojte se za**bavati. Prvi put će vam dati džabe, možda i drugi, ali će vam naplatiti to tako da ćete ceo život patiti, i možda završiti kao mnogi od mojih prijatelja – dva metra pod zemljom i to mnogo brže nego što očekujete. Kraj je potpuno izvestan ako nemate tako ludačaku sreću kakvu sam ja imao – rekao je ovaj veliki šmeker.

Igor Pervić preminuo je 2019. u 52. godini života, nakon što je operisao rak jetre. Glumio u mnogim filmovima kao što su: “Crni bombarder”, “Lajanje na zvezde”, “Bure baruta”, “Sivi dom” i poznatim serijama “Ranjenik”, “Vuk Karadžić”.

Izvor: stil.kurir.rs

TVOJA REAKCIJA?