fbpx

Zašto se Sarajlije sve više naoružavaju? Broj zahtjeva utrostručen, svi žele oružje

 

Skoro da je utrostručen broj zahtjeva za dobivanje dozvole za nabavku i nošenje oružja u Kantonu Sarajevo, saznaje „Avaz“.

Samo od početka ruske invazije na Ukrajinu, što je izazvalo nestabilnu situaciju širom svijeta, broj zahtjeva se drastično povećao. Potvrđuju to i zvanični podaci MUP-a KS o izdatim odobrenjima za nabavku oružja.

Novi Grad

Naime, prošle godine fizičkim licima u KS izdato je 1.638 odobrenja za nabavku vatrenog oružja te 1.602 oružna lista, dok je ove godine, za prvih pet mjeseci, izdato čak 888 odobrenja za nabavku oružja, a uručeno je 826 oružnih listova.

Do kraja godine ova brojka bi se mogla popeti i na 2.000 izdatih oružnih listova. Najveći broj prijava je u Novom Gradu, a na dozvolu se čeka i do pola godine.

Koliko para

Nakon predaje zahtjeva potrebno je proći sve sigurnosne provjere, završiti obuku za nošenje oružja, zatim za rukovanje, prije nego što dobijete papir da ga možete nabaviti.

  NOĆ KADA SU ČUDA MOGUĆA: 30. maja stiže mlad Mesec i donosi neočekivane promene OVIM znakovima!

U prosjeku, za dobivanje ovog odobrenja potrebno je više od 400 KM.

Gledajući po mjesecima, u januaru je izdato 131 odobrenje za nabavku vatrenog oružja te 96 oružnih listova. Međutim, tokom februara, kada je počela ruska agresija na Ukrajinu, izdato je 200 odobrenja za nabavku vatrenog oružja i 158 oružnih listova.

Tokom marta MUP KS izdao je 208 odobrenja za nabavku vatrenog oružja i čak 221 oružni list. Kada se pogledaju podaci za prva tri mjeseca lani, izdata su 422 odobrenja
Hoće i žene

Tokom aprila ove godine fizičkim licima izdato je 168 odobrenja za nabavku vatrenog oružja i 205 oružnih listova. U maju je izdato 181 odobrenje i 146 oružnih listova.

Zanimljivo je da je među onima koji traže nabavku oružja sve veći broj žena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

TVOJA REAKCIJA?