fbpx

Završen razgovor Putina i Bidena: Izrečene prijetnje

Predsjednici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Vladimir Putin i Džo Bajden, razgovarali su danas nešto više od sat vremena o situaciji oko Ukrajine.

U razgovoru koji je, kako su naveli američki mediji, trajao 62 minuta, Bajden je upozorio na ozbiljne posljedice ukoliko Rusija izvrši invaziju.

U saopštenju Bijele kuće se navodi da je Bajden bio izričit da će SAD i njeni saveznici odlučno odgovoriti ukoliko se Rusija odluči na invaziju, i da će to Rusiju mnogo koštati. On je rekao da ako Rusija preduzme dalju invaziju na Ukrajinu da će SAD zajedno sa zaveznicima i partnerima odgovoriti sankcijama Rusiji.

“Ako Rusija preduzme dalju invaziju na Ukrajinu, Sjedinjene Države će zajedno sa svojim saveznicima odlučno odgovoriti i nametnuti brze i teške sankcije Rusiji”, rekao je Bajden u razgovoru sa Putinom.

  Kad ljudi predosjete smrt onda počnu govoriti o ovome...!

Predsjednik Bajden je ponovio da će dalja ruska invazija na Ukrajinu proizvesti ljudsku patnju i umanjiti ugled Rusije. On je takođe poručio da se ova kriza može rešiti diplomatskim putem, u punoj koordinaciji sa savjetnicima i partnerima, te da su spremni i na neki drugi scenario.

I dalje se očekuje saopštenje iz Kremlja.

Prethodno su mediji preneli da je Putin želeo da se telefonski razgovor obavi u ponedeljak, ali je na inicijativu američke strane on zakazan za danas, s obzirom na to da američke obavještajne službe imaju informacije o, kako Bijela kuća tvrdi, sve brojnijim znacima da bi Rusija mogla uskoro da napadne Ukrajinu. Upravo zbog toga je Pentagon povukao vojne instruktore iz Ukrajine, a upozorenje da napuste Ukrajinu poslat je svim državljanima SAD.

Putin je ranije danas razgovarao sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, a u petak je Bajden održao virtuelni razgovor sa najznačajnijim NATO saveznicima i Evropskom unijom.

(Mondo)

TVOJA REAKCIJA?