Zelenski objavio koliko je ukrajinskih vojnika poginulo u ratu

Ukrajinski predsjednik Zelenski se kasno sinoć obratio naciji, kazavši kako je teško predvidjeti koliko dugo će rat trajati.

“Naravno, i ja čujem različita predviđanja. Imam puno više informacija o namjerama i sposobnosti ruske vojske od nekih medija. O potencijalu ruske ekonomije, ali i emotivnom stanju ruskog društva”, rekao je.

Rekao je da će dva faktora odlučiti koliko dugo će rat trajati: “Uspjeh naše vojske na bojištu je jako značajan, povijesno značajan. Ali nije dovoljan da očisti našu zemlju od okupatora. Još ćemo ih tući”, rekao je Zelenskij.

“I sankcije protiv Rusije su jako važne, ekonomski bolne, ali i dalje nedovoljne da se ruski ratni stroj ostavi bez resursa. Tražit ćemo još jače i destruktivnije sankcije”, rekao je Zelenskij.

“Ako netko kaže da će rat trajati još godinama i godinama, ja odgovaram: Vi možete postići da rat traje puno kraće. Što više i što prije dobijemo svo oružje koje smo zatražili, to će naša pozicija biti jača i mir će doći ranije”, rekao je Zelenskij.

  JK dominira u Dubaiju: RAŠIRILA NOGE i pokazala BRUTALNU LINIJU! (FOTO)

Zelenskij: U ratu ubijeno 2500-3000 ukrajinskih vojnika

Od početka ruske invazije na Ukrajinu ubijeno je između 2.500 i 3.000 ukrajinskih vojnika rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u intervjuu za CNN.

Zelenskoj je rekao da je ranjenih ukrajinskih vojnika oko 10.000. Nema podataka o broju civilnih žrtava, kazao je ukrajinski predsjednik za CNN.

Istaknuo je da su ruski vojni gubici znatno veći te da je poginulo 19-20 tisuća ruskih vojnika. Moskva je prošloga mjeseca objavila da je poginuo 1.351 ruski vojnik, dok ih je 3.825 ranjeno.

Zelenskij je vojnu situaciju na jugu i istoku zemlje opisao kao “još uvijek vrlo tešku”, pri čemu je pohvalio svoje oružane snage.

 

TVOJA REAKCIJA?