fbpx

Sorting by

×

Zelenskij dao veliki intervju, odgovorio na Putinovu ponudu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij je, osim njemačkom Bildu, dao intervju i britanskom TV kanalu Sky News. 

Zelenskij je rekao da njegova zemlja ne može sama zaustaviti rat protiv Rusije i rekao da nacije moraju djelovati sada prije nego što bude prekasno.

Sky News je s njim razgovarao u njegovom uredu u Kijevu. Zelenskij je ponovio svoj poziv Zapadu da uvede zonu zabrane leta nad Ukrajinom.

Optužio je zemlje da se ne mogu odlučiti o pitanju zatvaranja neba. “Ako ste protiv nacizma i ovog terora, morate zatvoriti. Nemojte čekati da ja milijun puta molim da zatvorite nebo. Nazovite nas, naše ljude koji su izgubili svoju djecu i recite: ‘Oprostite, nismo to napravili jučer ili tjedan ranije. Nismo pritisnuli Putina, nismo dovoljno razgovarali s njim, nismo uspjeli ostvariti dijalog s njim. Nismo učinili ništa.’ I to je istina, svijet  jučer nije učinio ništa. Žao mi je, ali to je istina”, izjavio je Zelenskij, piše Index.hr.

Novinarka Skyja ga je upozorila na izjave zapadnih lidera koji su rekli da bi zatvaranje neba nad Ukrajiinom značilo još gori sukob i eskalaciju situacije.

“Što znači da bi bilo gore? Gore za koga? Za naše obitelji? Ne. Za njih? Ne, ne znamo, nitko ne zna. Ali znamo jasno da je sada jako loše. I u budućnosti će biti prekasno. Vjerujte mi, ako će se ovo prolongirati, na kraju će zatvoriti nebo, ali mi ćemo dotad izgubiti milijun ljudi”, rekao je.

TVOJA REAKCIJA?